Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να κρυφτεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να κρυφτεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Με την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ελλάδα δεν θα μπορεί, πλέον, να κρυφτεί. Αντίθετα, τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει είναι συγκεκριμένα και αμείλικτα:

Η Ελλάδα τάσσεται με την ειρήνη ή με τον πόλεμο;

Τάσσεται με την κατάπαυση πυρός ή με την τυφλή υποταγή στα βέτο των ΗΠΑ από κοινού με μία θλιβερή δεκάδα κρατών που σταθερά καταψηφίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία;

Τάσσεται, τέλος, με την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στην οποία προχωρούν ολοένα και περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, ή με την ανοχή (αν όχι την ενεργό στήριξη) στο περιβόητο «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ που έχει μετατρέψει τη Γάζα σε ένα απέραντο λουτρό αίματος;

Από αυτά θα κριθεί ποιο θα είναι το αποτύπωμα της Ελλάδας στον κόσμο, για το οποίο μιλά η κυβέρνηση, που έχει δυστυχώς δώσει τα χειρότερα δείγματα γραφής με τη μέχρι τώρα πορεία της.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οπαδός του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, δεν φανερώνει κάποια πρόθεση αλλαγής πορείας από τη γενικότερη στάση της όλο αυτό το διάστημα.

Για την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, αν η Ελλάδα θέλει πραγματικά να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στον κόσμο, θα πρέπει να σταθεί αταλάντευτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και των δίκαιων αιτημάτων του, όπως επίσης και υπέρ της διεθνούς ύφεσης και της ειρήνης.

Αυτή τη στάση θα υπηρετήσει τόσο μέσα στους διεθνείς θεσμούς όσο και μέσα από τα κινήματα γιατί μόνο αυτή είναι υπέρ του ελληνικού λαού, τις διεθνούς ειρήνης και της δικαιοσύνης.