Αμμανατίδου: Ψήφος στην ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για μια πραγματική αντιπολίτευση

Αμμανατίδου: Ψήφος στο ΜέΡΑ25 για μια πραγματική αντιπολίτευση

Άρθρο της υποψήφιας ευρωβουλευτού με την Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25 – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στη Voria.gr για τις ευρωεκλογές της Κυριακής
από το Voria.gr

Στις ευρωεκλογές συμμετέχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στην Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που συγκροτήθηκε από το ΜΕΡΑ25, τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Ανυπότακτη Αριστερά, την ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ριζοσπάστες/σες οικολόγους και ανένταχτους/ες αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων, στη βάση κοινών θέσεων για τα λαϊκά προβλήματα και την υπεράσπιση των εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος και της ειρήνης.

Εκλογικός στόχος μας είναι η εκπροσώπηση μας στην ευρωβουλή.

Απευθυνόμενοι για εκλογική στήριξή μας:

Σε όσους/ες όσες απείχαν στις βουλευτικές εκλογές, αλλά κατανοούν ότι αυτό ήταν σε βάρος των συμφερόντων τους.
Σε όσους/ες αντιλαμβάνονται ότι τα συλλογικά συμφέροντά τους εκπροσωπούνται πολιτικά καλύτερα από τον ενωτικό συνδυασμό μας (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, νέοι/ες, που εργάζονται στην απάνθρωπη επισφάλεια ή αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στα μνημονιακά χρόνια, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού).
Σε όσους/ες θέλουν μία ενωμένη, πλουραλιστική, ισχυρή και ανυπότακτη Αριστερά ως δύναμη, απαντοχή και ελπίδα του λαού και της νεολαίας.

Ζητάμε από όλους αυτούς/ες να συμπαραταχθούν μαζί μας και να μας στηρίξουν, για :

Να ακούγεται στο Ευρωκοινοβούλιο δυνατά, καθαρά, ασυμβίβαστα η φωνή του λαού και των κοινωνικών κινημάτων της χώρας μας.

Να συντονιζόμαστε με κοινωνικά κινήματα και άλλες Αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη. Όχι για να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί αυτή συγκροτήθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών, της οικονομικής ολιγαρχίας, των ισχυρών, και δεν αλλάζει, αλλά για αντιστάσεις και νίκες απέναντι στις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές, περιβαλλοντοκτόνες, αντιδημοκρατικές πολιτικές της, στην στρατιωτικοποίησή της και στην εμπλοκή της σε πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (Ουκρανία) και στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.

Να είμαστε με άλλες δυνάμεις της ανυπότακτης Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο και στους δρόμους των αγώνων ο πραγματικός αντίπαλος της ακροδεξιάς και του φασισμού, που ξανασηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη.

Να έχουμε καλύτερες δυνατότητες να ασκούμε πραγματική πολιτική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, σε συνθήκες που η απουσία αντιπολίτευσης από τα άλλα κόμματα αφήνει ανεξέλεγκτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και στην Ευρώπη.

Να προωθούμε τον σταθερό στόχο μας για διεύρυνση της συνεργασίας μας και με τις άλλες δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό αριστερό πόλο αντιπολίτευσης, που θα στηρίζει τους κοινωνικούς αγώνες και θα προβάλλει μία ελπιδοφόρα φιλολαϊκή εναλλακτική πρόταση.
Να διεκδικούμε αποτελεσματικότερα μαζί με το λαό και τα κινήματα λύσεις στα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα (ακρίβεια, λαϊκή στέγη, μισθοί/συντάξεις, περιβάλλον, δικαιώματα, ειρήνη κλπ), γιατί οι προτάσεις μας είναι υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι δυνάμεις, που συγκροτούμε την ενωτική πρωτοβουλία μας, έχουμε δώσει εξετάσεις συνέπειας στο λαό και πολιτικής ανυπακοής στο κατεστημένο το 2015, που στηρίξαμε το δημοψηφισματικό λαϊκό ΟΧΙ, και μετά, στους αγώνες ενάντια στις αντικοινωνικές κυβερνητικές πολιτικές.

Αξίζει λοιπόν στις ευρωεκλογές να ενισχυθεί σημαντικά η Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Για πραγματική αντιπολίτευση.

Για να πάνε τα πράγματα αλλιώς!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ