Περιφρόνηση προς το ΣτΕ – κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ

Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΑΔΑΕ να μην προσκαλέσει τον Διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστολή Δεμίρη, να παράσχει εξηγήσεις για την άρνηση της ΕΥΠ να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Ν. Ανδρουλάκης πρέπει να ενημερωθεί για την αιτία της παρακολούθησης των συνομιλιών του, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Με την απόφαση αυτή, ολοκληρώνεται το κυβερνητικό θεσμικό πραξικόπημα, αφότου η κυβέρνηση παρενέβη ακόμη και στη σύνθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), και το οποίο σκοπό είχε να κρατήσει στο σκοτάδι τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, ώστε να παραμένει σε πλήρη λειτουργία το παρακρατικό δίκτυο παρακολουθήσεων που έχει στηθεί από το στενό πρωθυπουργικό κύκλο.

Πάνω από δύο χρόνια έχουμε περάσει από την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ, υπό την εποπτεία του Κ. Μητσοτάκη, υπέκλεπτε τις συνομιλίες εν ενεργεία τότε Ευρωβουλευτή, αλλά και από τις αποκαλύψεις ότι παρακολουθούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι, και η ποινική έρευνα για τις υποκλοπές είναι ακόμη στο συρτάρι. Δεν έδειξε την ίδια ολιγωρία η δικαιοσύνη, όταν έπρεπε να αποφασίσει να αφήσει τα funds ανεξέλεγκτα να παίρνουν σπίτια σε πλειστηριασμούς! Τώρα ούτε καν οι αποφάσεις του ΣτΕ και οι συνταγματικές επιταγές δεν πτοούν την κυβέρνηση που προκλητικά αφήνει την ΕΥΠ να λειτουργεί χωρίς καμία απολύτως δημοκρατική λογοδοσία.

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά θα παλέψει για να αποκαλυφθεί όλο το εύρος και οι υπεύθυνοι του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και να ξηλωθεί το παράνομο δίκτυο υποκλοπών και η νομοθεσία που το προστατεύει!