Λαϊκή Ενότητα για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ: Ψίχουλα για τον λαό, δώρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους εμπόρους του πολέμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΘ: ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο Πρωθυπουργός εξάντλησε τις εξαγγελίες του σε ανακύκλωση των ίδιων οικονομικών μέτρων, που δεν ανακουφίζουν ουσιαστικά τα λαϊκά στρώματα και την νεολαία, δίνουν νέα προκλητικά δώρα στις μεγάλες επιχειρήσεις, με τα οποία όμως μέχρι τώρα, δεν απέτρεψε αλλά διευκόλυνε την καταιγίδα απολύσεων, μείωσης μισθών, ελαστικοποίησης της εργασίας και μαζικής φτωχοποίησης.

Επίσης, δεν ανακοίνωσε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την θωράκιση της δημόσιας υγείας, την ώρα που είναι σε έξαρση, με πάρα πολλά κρούσματα, το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι,  ότι επικαλέστηκε για την επόμενη μέρα το νεοφιλελεύθερο σχέδιο Πισσαρίδη, για μεγαλύτερη κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ταυτόχρονα με αφορμή την επεκτατική τυχοδιωκτική και επιθετική τακτική του καθεστώτος Ερντογάν σε βάρος της χώρας μας, εξάγγειλε νέο δυσβάσταχτο για τον λαό εξοπλιστικό πρόγραμμα προς όφελος των διεθνών εμπόρων πολέμου, ενώ η Ελλάδα χρειάζεται τώρα, όσο ποτέ, μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Η μόνη διέξοδος για τον λαό και την νεολαία είναι οι συλλογικοί κοινωνικοί αγώνες για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για ασφαλές, υγειονομικά, άνοιγμα των σχολείων (προσλήψεις εκπαιδευτικών, περισσότερες αίθουσες), για ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης για τον λαό και για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την υγειονομική και οικονομική κρίση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

13-9-2020