Μαγνησία: Το ποτήρι ξεχείλισε… με μολυσμένο νερό

Μαγνησία: Το ποτήρι ξεχείλισε… με μολυσμένο νερό

Η εμφάνιση εκατοντάδων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις περιοχές Στεφανοβίκειου και Ριζομύλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, η οποία προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση της εισαγγελίας Βόλου, είναι ένα ακόμα τραγικό συμβάν που προστίθεται στο θλιβερό απολογισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία για τις ζωές των πολιτών. Ήδη νοσηλεύονται στα διαλυμένα νοσοκομεία της περιοχής μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ενώ διερευνάται η σχέση του θανάτου 91χρονης γυναίκας από γαστρεντερίτιδα με αυτή την έξαρση κρουσμάτων.

Έχουν ήδη περάσει 9 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ούτε καν τα ελάχιστα μέτρα για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Η παρουσία κοπρανώδους μόλυνσης και σαλμονέλας, που εντοπίστηκαν κατά τις αναλύσεις δειγμάτων από διάφορα σημεία της περιοχής, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον βαθμό εγκατάλειψης του δικτύου ύδρευσης έκτοτε. Ακόμα και την ύστατη ώρα, οι Αρχές αμέλησαν επιδεικτικά να παρέχουν την οποιαδήποτε ενημέρωση προς τους κατοίκους ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση ακόμα περισσότερων κρουσμάτων.

Η κατάσταση της διαρκούς υποβάθμισης των ζωών μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ως ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Μαγνησίας και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε τους αγώνες τους για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, με καθαρό και πόσιμο νερό για όλο το λαό. Ενωτικά και μαχητικά, μέσα από τους αγώνες μας, οφείλουμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που βάζουν τα κέρδη πάνω από τη ζωή του λαού.