Λαϊκή Ενότητα: Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Παρασκευή 11/9, 7μμ, πλ. Βικτωρίας

Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες:  Παρασκευή 11/9, 7μμ, με εκκίνηση από την πλατεία Βικτωρίας

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η απομόνωση των προσφύγων σε νησιά και στρατόπεδα.  Την επίταξη μη χρησιμοποιούμενων ξενοδοχείων, υποδομών και ακινήτων κατάλληλων για  διαμονή και στέγαση όλων των προσφύγων με ασφάλεια για την υγεία τους.

Πλήρη κάλυψη των αναγκών τους σε πρώτες βοήθειες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή, νερό, στέγη.

Όχι στις κλειστές δομές – στρατόπεδα

Απαιτούμε το δικαίωμα των προσφύγων να λάβουν άσυλο στις χώρες στις οποίες επιθυμούν να ζήσουν και την ελεύθερη και ασφαλή διέλευσή τους προς τις χώρες επιλογής τους, ώστε να σταματήσει το Αιγαίο και η Μεσόγειος να μετατρέπονται σε πλωτά νεκροταφεία.

Αποκατάσταση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, που να διασφαλίζουν τις εγγυήσεις για την υλοποίηση του δικαιώματός τους.

Διαδικασίες ένταξης και ενσωμάτωσης, πρόσβασης στις κοινωνικές παροχές, στην εκπαίδευση και στην εργασία.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που ακόμη και τώρα, μετά τις πυρκαγιές στην Μόρια,  φτάνει την πολιτική της στα άκρα στέλνοντας, αντί για βοήθεια, ΜΑΤ και
δυνάμεις καταστολής για την αντιμετώπιση τα ανθρωπιστικής κρίσης.

Καταγγέλλουμε τα κλειστά σύνορα που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους πρόσφυγες, την άρνησή της να τους δεχτεί και στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στις μεγάλες κινητοποιήσεις χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών, όπως στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, που ζητούν να δοθεί στους πρόσφυγες το δικαίωμα ασύλου εντός της ΕΕ.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

10/9/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ