Να πάρουν τέλος οι απαράδεκτες κυρώσεις κατά της Κούβας

Να πάρουν τέλος οι απαράδεκτες κυρώσεις κατά της Κούβας

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καταγγέλλει  τον περίφημο «κατάλογο», που καταρτίστηκε μονομερώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος, επιλεκτικά  και προκλητικά χαρακτηρίζει την Κούβα ως κράτος που υποστηρίζει την διεθνή τρομοκρατία!

Η συμπερίληψη της Κούβας σε αυτόν τον κατάλογο παραβιάζει τις πιο βασικές αρχές του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η στάση  των ΗΠΑ έναντι της  Κούβας είναι μια ανιστόρητη και αυθαίρετη πράξη, που σκοπό έχει να δικαιολογήσει τον οικονομικό αποκλεισμό, ο οποίος έχει επιβληθεί στην Κούβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εδώ και έξι δεκαετίες, που και η ΕΕ με πειθήνιο τρόπο ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό.

Η Κούβα με απόλυτη ανιδιοτέλεια, παρά τις απάνθρωπες κυρώσεις που προκαλούν τεράστια προβλήματα στον λαό της, ακολουθεί μια παραδειγματική διεθνιστική ανθρωπιστική πολιτική σε κάθε γωνία του πλανήτη, ιδιαίτερα σε χώρες που υπέφεραν με αμέτρητους αριθμούς θανάτων  την περίοδο του Covid, σε χώρες της Ασίας, της Λατ. Αμερικής και Αφρικής με τις περίφημες αποστολές Κουβανών ιατρών φαρμάκων και εμβολίων σε αυτές.

Η αναγκαιότητα της παρουσίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο των εκπροσώπων της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά θα συμβάλει και στο να πάψουν οι αδικίες σε βάρος λαών και χωρών, που δέχονται πιο απάνθρωπες πολιτικές διακρίσεων από τις ΗΠΑ και τον «μικρό εταίρο» τους,  την ΕΕ.

Η γενοκτονία σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης όπως και η μακροβιότερη  πολιτική κυρώσεων σε βάρος της Κούβας, (έξι και πλέον  δεκαετίες), ανάμεσα σε πολλές άλλες ληστρικές, απάνθρωπες, νεοαποικιακές πολιτικές, που στοχεύουν ακόμα και σήμερα τον λεγόμενο « 3ο κόσμο»,  θυμίζουν μόνο δράση εγκληματικών οργανώσεων.

Δεν φτάνει η καταγγελία, ο θυμός και η οργή, αλλά απαιτείται η ηχηρή ενωτική, μαχητική    παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο των δυνάμεων μας, που μπορεί να μετατραπεί  σε νικηφόρα πάλη των λαών.

Το Γραφείο Τύπου 29.5.2024