Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την νέα κινητοποίηση των καλλιτεχνών και απαιτεί την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την νέα κινητοποίηση των καλλιτεχνών, που πραγματοποιείται την Πέμπτη 10-9-2020 στις 6.00 μμ, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και απαιτεί την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 Οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού είναι από τους βαρύτερα πληττόμενους, λόγω πανδημίας και η πλειοψηφία τους αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Ακόμα και τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση από τον Μάιο του 2020, δηλαδή το πρόγραμμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και πάρα πολλοί από αυτούς δεν έχουν λάβει ούτε καν τα 534 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης.

Η αύξηση των κρουσμάτων και οι συνθήκες που επικρατούν στους χώρους πολιτισμού (θέατρα, μουσικές σκηνές κ.α.), προοιωνίζουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Μέχρι σήμερα, στην αρχή του φθινοπώρου, δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο λειτουργίας των χειμερινών χώρων πολιτισμού, πράγμα που δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης όχι μόνο για τους καλλιτέχνες, αλλά γενικότερα για το πολιτιστικό επίπεδο του λαού, την ίδια στιγμή που η υποκουλτούρα προωθείται από τα ΜΜΕ, με ανοχή και ουσιαστικά στήριξη της κυβέρνησης.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

9-9-2020