Λαϊκή Ενότητα: Καταδικάζουμε τις διώξεις που ασκεί ο Δήμαρχος Χίου κατά του αγωνιστή Δημήτρη Λαβατσή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει απερίφραστα ως ακραία αντιδημοκρατική την ενέργεια του δημάρχου Χίου κ. Κάρμαντζη να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του αγωνιστή του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς Δημήτρη Λαβατσή, ως απάντηση στη δικαιολογημένη πολιτική κριτική που του άσκησε για τη στάση του απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, απαιτώντας μάλιστα και την οικονομική και κοινωνική εξόντωσή του ως συνταξιούχου, ζητώντας από τη δικαιοσύνη να του επιδικάσει το ποσό των 100.000 ευρώ (!!!) ως αποζημίωση για “ηθική βλάβη”.

Ο Δήμαρχος Χίου, αντί να απαντήσει με επιχειρήματα και δημόσια στην κριτική, που του άσκησε μέσω διαδικτύου ο Δημήτρης Λαβατσής, επέλεξε να την ποινικοποιήσει για να φοβίσει και να τρομοκρατήσει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όποιον άλλο/η στο μέλλον του ασκήσει την οποιαδήποτε δημόσια κριτική για τα πεπραγμένα του.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο Δημήτρη Λαβατσή, ως ελάχιστη υποχρέωση μας για υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και καλούμε τους πολίτες της Χίου και τους συλλογικούς φορείς τους να του εκφράσουν έμπρακτα την στήριξή τους.

Αθήνα 8/9/2020

Το Γραφείο Τύπου