Συνάντηση αντιπροσωπίας της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με την Πρόεδρο και στελέχη του ΕΣΡ

Συνάντηση αντιπροσωπίας της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με την Πρόεδρο και στελέχη του ΕΣΡ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Μαΐου συνάντηση εκπροσώπων του συνδυασμού ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με την Πρόεδρο του ΕΣΡ, κα Ε. Κουτζαμάνη, τον Αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, κ. Γιάννη Πολίτη και το στέλεχος της Αρχής Εισηγήτρια κα Γαρουφαλιά.

Από πλευράς του συνδυασμού παρευρέθηκαν οι Δημήτρης Στρατούλης, Περικλής Ζήκας, Γιάννης Δούκας, Δέσποινα Σπανού και Αναστασία Σταυροπούλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του συνδυασμού μας για τον προκλητικό αποκλεισμό της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά από τα ΜΜΕ, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, ιδιαίτερα όσα είναι πανελλαδικής εμβέλειας.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΕΣΡ επιβεβαιώθηκε απολύτως ο πλήρης αποκλεισμός του συνδυασμού μας από ειδησεογραφικά και ενημερωτικά προγράμματα σε σειρά τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, και η συστηματική παραβίαση της προβλεπόμενης στην ΚΥΑ Ε/1985/1.5.2024 προβολής για τους εκπροσώπους και τις θέσεις του συνδυασμού μας.

Έχει ήδη προηγηθεί η επιστολή – προειδοποίηση του ΕΣΡ προς όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, με αρ. πρωτ. 3195/21.5.2024, για τη μη τήρηση της νομοθεσίας ως προς τον ελάχιστη προβολή του συνδυασμού μας, με την απειλή εκκίνησης διαδικασιών για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Χαρακτηριστική απόδειξη της αυθαιρεσίας είναι η υπερπροβολή πρωτοεμφανιζόμενων συνδυασμών, χωρίς προηγούμενη εκλογική καταγραφή, που να δικαιολογεί την προβολή τους, οι οποίοι προβάλλονται σε όλα τα ΜΜΕ, σε αντίθεση με την Ενωτική Πρωτοβουλία Μέρα25/ Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, που για λίγες μόνο ψήφους (2,99%) δεν εκπροσωπήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, στις ευρωεκλογές του 2019!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η φωνή μας ενοχλεί και γι’ αυτό γίνεται στόχος αποκλεισμών από συστημικούς κύκλους και ολιγαρχικά συμφέροντα, ακόμη και κατά  πρόδηλη παράβαση της νομοθεσίας.

Η φίμωση και η κατάλυση στοιχειωδών κανόνων για τον πλουραλισμό και τη δημοκρατική προβολή των θέσεων των κομμάτων δεν πρέπει να περάσει!

Καλούμε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ιδίως τους μεγάλους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, να τηρήσουν τα προβλεπόμενα ως προς την προβολή του συνδυασμού μας, των θέσεων και της δραστηριότητάς του, στα προγράμματά τους, με βάση την αρχή της αναλογικής ισότητας.

Τις επόμενες ημέρες θα πράξουμε τα νόμιμα για να προχωρήσει ο έλεγχος των καταγγελιών μας και να επιβληθούν τυχόν κυρώσεις όπου οι υπόχρεοι σταθμοί δεν έχουν συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και τις σχετικές συστάσεις.

Γραφείο Τύπου 27.5.2024