Στο Ευρωκοινοβούλιο χρειάζονται ανυπότακτοι και ανυπάκουοι (του Θανάση Πετράκου)

Από την ΕΦΣΥΝ

Στο Ευρωκοινοβούλιο χρειάζονται ανυπότακτοι και ανυπάκουοι

Στις ευρωεκλογές πρέπει να καταψηφιστεί η Ε.Ε. η οποία έχει χρήματα για να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία με 100 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά αφήνει 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους στη φτώχεια. Πρέπει να καταψηφιστεί η Ε.Ε. αλλά και η κυβέρνηση.

Διότι όπως γράφουν οι Financial Times, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, «η μνημονιακή “διάσωση” μετατρέπει την Ελλάδα στη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε., καθότι η Βουλγαρία μειώνει τη διαφορά, και σύντομα θα είμαστε οι αρνητικοί πρωταθλητές της φτώχειας και στους 27 της Ε.Ε.» και επιπλέον το κρατικό χρέος έφτασε σε ιστορικά υψηλά όλων των εποχών, στα 406,5 δισ. ευρώ! Διότι η ακρίβεια καλπάζει. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, ενώ ο μέσος Ευρωπαίος από τα 100 ευρώ που έχει για να επιβιώσει πρέπει να δαπανήσει 87, ο μέσος Ελληνας πρέπει να δαπανήσει 104,71! Διότι οι αγρότες και όλοι οι παραγωγοί εισέπραξαν πολύ λιγότερα χρήματα όχι μόνο από τα περυσινά αλλά και από αυτά που περίμεναν από τις επιδοτήσεις της ΚΑΠ.

Στις ευρωεκλογές όποιος-α θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα πρέπει να υπερψηφίσει Ενωτική πρωτοβουλία, ΜέΡΑ25/Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά. Γιατί εμείς επιλέξαμε να συμβάλουμε να γίνουν τα πρώτα βήματα ενότητας της Αριστεράς. Συνενώνει τις δυνάμεις της Ανυπότακτης Αριστεράς που αντιστάθηκαν στα μνημόνια, δεν συμβιβάστηκε ούτε υπέκυψε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της τρόικας και υποστήριξε ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική απέναντι στις πολιτικές της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Συνενώνει τις δυνάμεις του ΜέΡΑ25, της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτης Αριστεράς, της Ανταγωνιστικής Αριστεράς, πολιτών από τον οικολογικό χώρο και πολλούς ανένταχτους αριστερούς αγωνιστές.

Γιατί εμάς μας γνωρίζετε ότι υπηρετούμε αρχές και αξίες και όχι θέσεις και αξιώματα. Η συνεπής, ανιδιοτελής και ανυπότακτη στάση και δράση μας στους κοινωνικούς αγώνες και σε όποιο θεσμό μας-με τιμήσατε είναι εγγύηση και για τη στάση μας και στην Ευρωβουλή.

Γιατί την εκπροσώπηση του ΜέΡΑ25/Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη θέλουμε όχι για να έχουμε θέσεις και αξιώματα αλλά για να έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε η «ντουντούκα» του αγώνα και της αντίστασης, για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και της πατρίδας μας.

Γιατί θεωρούμε προτεραιότητα τον αγώνα ενάντια στη στρατικοποίηση της Ευρώπης και την αύξηση των δαπανών για εξοπλισμούς..

Γιατί αγωνιζόμαστε για την αύξηση των κονδυλίων του Γεωργικού και Κοινωνικού Ταμείου.

Γιατί αγωνιζόμαστε και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για τη διεθνή ειρήνη, διότι αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στη στήριξη όλων των ΝΑΤΟϊκών επιλογών, στέλνοντας διαρκώς και νέα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία και πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και την ίδια ώρα υποστηρίζει σταθερά τη γενοκτονία Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό.

Γιατί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές επίπεδο επιδιώκουμε να υπάρξει μια ουσιαστική αντιπολιτευτική φωνή, που λείπει σήμερα από το Εθνικό Κοινοβούλιο, η οποία να συγκρούεται ουσιαστικά και με τις επιλογές της Ε.Ε. και με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Γιατί χρειάζεται μια δυνατή φωνή αντίστασης στη θεσμική υπονόμευση της δημοκρατίας η οποία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Γιατί εμάς φοβάται όλο το αντιδραστικό σύστημα της Ε.Ε. όπως φάνηκε με την πρωτοφανή αντιδημοκρατική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορευτεί στον Γιάνη Βαρουφάκη η είσοδος και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία επειδή αγωνίζεται για το δίκιο του παλαιστινιακού λαού αλλά και γιατί είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς και ο μόνος στην Ελλάδα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ και το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη και όχι κατευθυνόμενη πληροφόρηση. Γιατί όταν σε φοβούνται οι κυρίαρχοι, τότε πρέπει να σε επιβραβεύουν οι καταπιεζόμενοι.

Γιατί υποστηρίζουμε όλους τους αδικημένους και πρώτα από όλα το δίκιο του παλαιστινιακού λαού.

Γιατί θεωρούμε προτεραιότητα τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κλιματική κρίση και η αδηφάγα λεηλασία της φύσης για τα κέρδη των ολιγαρχών είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας. Αγωνιζόμαστε όμως να μην πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα τις «πράσινες» πολιτικές αλλά τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα γιατί αυτοί κατέστρεψαν το περιβάλλον.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι πολίτες πρέπει και να καταψηφίσουν στις ευρωεκλογές τη Ν.Δ. και τα κόμματα που στηρίζουν τις επιλογές των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. και να υπερψηφίσουν Ενωτική Πρωτοβουλία/ΜέΡΑ25-Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, γιατί εμείς εγγυόμαστε και συνέπεια λόγων και έργων και γιατί είμαστε η δύναμη που δεν φοβάται τη σύγκρουση με το Διευθυντήριο της Ε.Ε. και την κυβέρνηση για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και των λαϊκών στρωμάτων και της πατρίδας μας.

Γιατί, τέλος, πρέπει να συνεχιστούν στην Ευρωβουλή το έργο και οι αγώνες του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου, του Αλέκου Αλαβάνου, του Κρίτωνα Αρσένη και του Νίκου Χουντή, οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία και στο Ευρωκοινοβούλιο.

*Υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας/ΜέΡΑ25-Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και πρώην βουλευτής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ