Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών – κάλεσμα μνήμης και αγώνα!

Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών – κάλεσμα μνήμης και αγώνα!

Στηρίζουμε την αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση Σάββατο 11 Μάη, 6.00 μμ ΗΣΑΠ Καλλιθέας προς το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη

79 χρόνια μετά, η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ παραμένει ακόμη σύμβολο μιας από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των λαών και της ανθρωπότητας, της ολοκληρωτικής κατανίκησης του φασισμού και του ναζισμού.
Σύμβολο της τεράστιας θυσίας του Σοβιετικού λαού, που πλήρωσε βαρύ το τίμημα του αίματος, για να ελευθερωθεί η Ευρώπη και ολόκληρη η ανθρωπότητα από τη θανάσιμη, ιμπεριαλιστική μηχανή του ναζιστικού κράτους.
Σύμβολο του αγώνα των παρτιζάνων, κομμουνιστών, αγωνιστών της αντίστασης, γνήσιων λαϊκών ανθρώπων που πολέμησαν στις τάξεις των αντάρτικων στρατών και των αντιστασιακών οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη ενάντια στη ναζιστική και φασιστική κατοχή και συνέβαλαν στη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας. Στην Ελλάδα, το ΕΑΜ και ο λαϊκός στρατός, ο ΕΛΑΣ, αποτέλεσαν το πιο μεγαλειώδες λαϊκό δημιούργημα για την ελευθερία και τη ζωή του ελληνικού λαού.
Ο ιστορικός αναθεωρητισμός που επιχειρούν να κυριαρχήσει οι δυνάμεις των σύγχρονων ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, προκειμένου να σβηστεί η ιστορική θυσία των λαών, που εξισώνει χυδαία το απελευθερωτικό όραμα του κομμουνισμού με το ναζισμό, αποτελούν ιστορική προσβολή για τους αμέτρητους κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους αδιαμαρτύρητα για να συντριβεί ο ναζισμός.
Σκοπός αυτής της χυδαίας διαστρέβλωσης είναι να σβηστεί η ιστορική μνήμη για να νομιμοποιούνται οι σύγχρονες θηριωδίες του ιμπεριαλισμού, που σπέρνει καταστροφικούς πολέμους σε όλη την υφήλιο. Εξοπλίζοντας και στηρίζοντας τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ, ΗΠΑ και οι Νατοϊκές κυβερνήσεις, όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι συνένοχοι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και στα εγκλήματα πολέμου σε βάρος αμάχων στη Γάζα που έχουν σκοπό την κυριολεκτική εξόντωση ενός ολόκληρου λαού.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που δεν διστάζουν να αναστήσουν ακόμη και το σύγχρονο φασισμό προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολεμικοί τους σκοποί, στηρίζοντας, εξοπλίζοντας και χρηματοδοτώντας ναζιστές στην Ουκρανία και χειροκροτώντας τους Αζοφικούς φασίστες μέσα στα κοινοβούλια. Αλλά και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, η πολιτική των απαγορεύσεων, της σχετικοποίησης του φασισμού και της καταδίωξης των κινημάτων που αγωνίζονται για την ειρήνη και για το δίκιο έχουν νεκραναστήσει το φάσμα της ακροδεξιάς που απειλεί να συγκροτηθεί ενόψει και των Ευρωεκλογών.

Τιμούμε την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών με σύγχρονους αγώνες ενάντια στο φασισμό, την ακροδεξιά, ενάντια στον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα για να μπει ένα τέλος στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Με αποφασιστικότητα για μια κοινωνία δίκαιη, που δεν θα γεννά τέτοια φαινόμενα απόλυτης καθυπόταξης χωρών, λαών, ανθρώπων, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στηρίζουμε την διαδήλωση μνήμης το Σάββατο 11 Μάη, 18.00 ΗΣΑΠ Καλλιθέας.

Το Γραφείο Τύπου 9.5.2024