Μιχάλης Κριτσωτάκης: Αυτή η Ευρώπη ανατρέπεται, δεν αλλάζει τροχιά

Μιχάλης Κριτσωτάκης: Αυτή η Ευρώπη ανατρέπεται, δεν αλλάζει τροχιά
Τι είπε στο RadioMe ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
Μπορεί το ΜέΡΑ25 να μην κατόρθωσε να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αλλά οι λόγοι για να επιδιώξει αυτή την φορά την εκπροσώπησή του στην ευρωβουλή όχι μόνο παραμένουν, αλλά έχουν οξυνθεί, όπως είπε στο RadioMe ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι η φωνή του κόμματός όχι μόνο είναι διαφορετική από τους υπόλοιπους κομματικούς σχηματισμούς, αλλά είναι επίσης χρήσιμη και τελικά αναγκαία.
Ένας και μόνο ευρωβουλευτής ή μια μικρή ομάδα δεν μπορούν να επιτύχουν πολλά στο ευρωκοινοβούλιο, παραδέχθηκε ο κ. Κριτσωτάκης, όμως αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να ενισχύσουν και άλλες φωνές για να επιτευχθεί ο στόχος της ανατροπής, διότι δυστυχώς, σημείωσε «αυτή η Ευρώπη που έχουμε σήμερα ή ανατρέπεται ή δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τροχιά».
Ο υποψήφιος του ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά σημείωσε με έμφαση ότι στη συζήτηση για τις ευρωεκλογές ως πρωταρχικό θέμα πρέπει να τίθεται το ζήτημα της ειρήνης, το οποίο έχει τον χαρακτήρα της «ζωής ή του θανάτου».
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κινητοποιήσεις των φοιτητών στις ΗΠΑ και μίλησε για την ανάγκη να ακουστούν οι διαφορετικές φωνές που αρθρώνονται και στην Ευρώπη, διότι όπως εξήγησε ενώ η ΕΕ έχει αποτύχει στις κοινωνικές πολιτικές, συζητά για την ενίσχυση των εξοπλισμών, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να εργάζεται για την ειρήνη.

Μίλησε επίσης για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, την οποία όπως είπε ευνοούν οι πολιτικές της δεξιάς που εφαρμόζονται στην ΕΕ.