Λαϊκή Ενότητα: Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες

Επικίνδυνη  συνεχιζόμενη τακτική καθιερώνει ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» με την παρέμβασή του στη λειτουργία της δικαιοσύνης και την υπόδειξή του στους εισαγγελείς   να παραπέμπονται ποινικά,  όσοι δηλώνουν δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θεωρούν πως ο κορονοϊός δεν έχει την επικινδυνότητα, που παρουσιάζουν οι αρχές και αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα μέτρα η κυβέρνηση.  Ομολογώντας, έτσι, χωρίς αιδώ, ότι παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «φακελώνει» τους πολίτες.

Η πολιτική αυτή συνεχίζει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική πολιτική της απαγόρευσης των διαδηλώσεων με το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε στη Βουλή  ο ίδιος  ο υπουργός που « δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο.»

Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση αυτής καθεαυτής της άποψης για την μη επικινδυνότητα του κορονοϊού, την οποία δεν συμμεριζόμαστε,  το μέτρο της ποινικοποίησής της σκέψης ,έστω και αν αυτή είναι λάθος , ανοίγει εξαιρετικά επικίνδυνους δρόμους για την αντισυνταγματική καταστολή της ελευθερίας του λόγου και συνδέεται με την συνολικότερη απόφαση της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής, που αποκλίνει από την επίσημη κυβερνητική αντίληψη. Κινείται στην ίδια ανελεύθερη και αντιδημοκρατική λογική με την απαγόρευση των διαδηλώσεων άνευ κυβερνητικής αδείας, την συρρίκνωση του δικαιώματος της απεργίας και την επιβολή αστυνομικού κράτους ακόμα και στην σφαίρα της ιδιωτικής ζωής.

Ο «Μεγάλος Αδελφός» που επιχειρούν να εδραιώσουν στην κοινωνική μας ζωή η κυβέρνηση και το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» δεν πρέπει να περάσει. Σήμερα, είναι η ποινικοποίηση της άποψης για τον κορονοϊό.  Αύριο, θα είναι κάθε άποψη που διαφοροποιείται από την επίσημη κυβερνητική. Πατώντας πάνω στο έδαφος της υγειονομικής κρίσης, που η ίδια η κυβέρνηση και οι προηγούμενες της έχουν στον μεγαλύτερο βαθμό δημιουργήσει με την συστηματική και συνεχιζόμενη εξολόθρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η ΝΔ την χρησιμοποιεί ως πρόφαση για  να επιβάλλει ένα ανελεύθερο και ολοκληρωτικό καθεστώς παρακολούθησης και ελέγχου των κοινωνικών αντιδράσεων.

Υπεύθυνη για να λογοδοτήσει για την αύξηση των κρουσμάτων είναι η κυβέρνηση  της ΝΔ που υπακούοντας πλήρως στην πολιτική της ΕΕ, άνοιξε τις πύλες εισόδου της χώρας  στο τουρισμό, ουσιαστικά χωρίς σοβαρούς και επαρκείς ελέγχους  στα σημεία εισόδου  στη χώρα και όχι οι πολίτες.

Η  ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων  αυξάνουν αλματωδώς τα κρούσματα από μέρα σε μέρα και όχι οι πολίτες που γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πολιτική αυτή βάζει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων , προκαλεί την αύξηση των κρουσμάτων και καταδικάζει τον τουρισμό , με μείωση της τουριστικής περιόδου και κλείσιμό της ουσιαστικά τον Αύγουστο.

 Εν όψει του καλοκαιριού δεν έγιναν άμεσες προσλήψεις στα νησιά, πνευμονολόγων, εντατικολόγων, δεν αναπτύχθηκαν επαρκείς  ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία των περιφερειακών ενοτήτων, δεν ενισχύθηκαν τα κέντρα υγείας σε κάθε νοσοκομείο περιφερειακής ενότητας, όπως έπρεπε, αλλά και δεν υπάρχουν εργαστήρια και δυνατότητα μοριακού ελέγχου δειγμάτων για τον covid19  κ.α.

Η μεγάλη αύξηση των τεστ για το κορωνοϊό και η αποφασιστική ενίσχυση των υγειονομικών  μονάδων  άμεσα με μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε όλες τις περιοχές της χώρας μας,  αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και εν όψει του φθινοπώρου.

Αυτά είναι που λείπουν ενώ η καταστολή περισσεύει. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη καταστολή. Χρειαζόμαστε μαζικές  προσλήψεις και όχι απολύσεις υγειονομικών, χρειαζόμαστε δωρεάν τεστ για τον πληθυσμό, ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης στα δημόσια νοσοκομεία, αποϊδιωτικοποίηση του τομέα της υγείας και μέτρα κατά της φτώχειας, που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των υγειονομικών μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας όλης της κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

6/8/2020