Το παρακράτος ξαναχτυπά με την επίθεση του δημοτικού συμβούλου του Μπέου στον Κώστα Γαργάλα

Το παρακράτος ξαναχτυπά με την επίθεση του δημοτικού συμβούλου του Μπέου στον Κώστα Γαργάλα

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την τραμπούκικη, παρακρατική επίθεση που δέχθηκε ο Κώστας Γαργάλας, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου, μηχανικός μέλος του ΑΡΑΓέΣ και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, από δημοτικό σύμβουλο του Αχιλλέα Μπέου σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπέου Βασίλης Ζαχείλας, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας (ΣΥΔΙΣΑ), δεν δίστασε να επιτεθεί και να ξυλοκοπήσει τον Κώστα Γαργάλα όντας μασκοφόρος, για να κρύψει την ταυτότητά του, η οποία αποκαλύφθηκε αφού οι μάρτυρες του ξυλοδαρμού κατάφεραν να τον πιάσουν και να του αφαιρέσουν τη μάσκα.
Δεν μπορεί ο εκλεκτός της κυβέρνησης κ. Μπέος να απεκδυθεί των ευθυνών του με την ανακοίνωσή του περί καταδίκης του περιστατικού και τα κροκοδείλια δάκρυα για την σημερινή επίθεση ανθρώπου του στενού του πολιτικού περιβάλλοντος σε δημοτικό σύμβουλο. Η σημερινή επίθεση είναι κλιμάκωση των μεθόδων παρακρατικής και τραμπούκικης βίας που έχει
εγκαταστήσει το καθεστώς Μπέου στην πόλη του Βόλου απέναντι σε διαφωνούντες και πολιτικούς αντιπάλους. Μόλις πρόσφατα ο ίδιος ο Μπέος είχε χτυπήσει ακόμη και πολίτη κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας πολιτών.
Οι μαφιόζικες πρακτικές του καθεστώτος Μπέου δεν μπορούν να εκφοβίσουν όσους και όσες αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του στην πόλη του Βόλου, ενάντια στην υποβάθμιση της φύσης και της ποιότητας ζωής, την ιδιωτικοποίηση του νερού, την εγκατάσταση σταθμού LNG στον Παγασητικό με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή.
Καμία ανοχή στην παρακρατική βία που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της μετεμφυλιακής βίας κρατικών και παρακρατικών παραγόντων σε βάρος αγωνιστών, αριστερών, δημοκρατών.
Ενότητα και αποφασιστικότητα για να σπάσει το απόστημα στο Βόλο, αλλά και συνολικά η κυνική και τραμπούκικη εξουσία που καλλιεργούν οι παράγοντες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον κρατικό μηχανισμό, την αυτοδιοίκηση και παντού.

Το Γραφείο Τύπου 5.4.2024