Για την αποστολή από την Ελλάδα απαγορευμένων όπλων λευκού φωσφόρου στην Ουκρανία (Σχόλιο Κώστα Ήσυχου)

Smoke rises above the Gaza Strip after an alleged white phosphorus attack by Israel on Oct. 11. Ali Jadallah/Anadolu via Getty Images

Για την αποστολή από την Ελλάδα απαγορευμένων όπλων λευκού φωσφόρου στην Ουκρανία

Σχόλιο Κώστα Ήσυχου*

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΚΚΕ στην κλειστή συνεδρίαση της ειδικής διαρκούς επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων του Ελληνικού κοινοβουλίου η Ελληνική Κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει στην Τσεχία (ώστε μετά να μεταφερθούν στην Ουκρανία) , βλήματα λευκού φωσφόρου  ανάμεσα σε μακροσκελή λίστα όπλων!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού έχει ξεπεράσει κάθε όριο εμπλοκής της στον πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, τώρα μετατρέπεται σε άμεσο συνεργό εγκλημάτων πολέμου.

Ο λευκός φώσφορος, η χημική ουσία που εμπεριέχεται στα βλήματα, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο III της Σύμβασης για την Απαγόρευση της Χρήσης Ορισμένων Συμβατικών Οπλών, θεωρείται εμπρηστικό όπλο. Αυτά τα όπλα θα σταλούν στην Ουκρανία. Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της να καταστρέψει ολοσχερώς τις σχεδόν μηδενικές εμπορικές, διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Η ένοχη σιωπή των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων αποδεικνύει την βαθιά Νατοϊκή εξάρτηση και την Αμερικανοποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας μας.

Αφού η χώρα έχει μετατραπεί σε φτηνό νατοϊκό οικόπεδο του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ οδηγείται σε άκρως επικίνδυνες ατραπούς!

*Του Κώστα Ήσυχου

πρώην αν. υπουργού Εθνικής Άμυνας και βουλευτή, μέλους τις Π.Γ. της ΛΑΕ-Α.Α.