Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.. Το θέατρο μπορεί να θεωρηθεί η σπουδαιότερη τέχνη, διότι είναι δημόσιος λόγος, κείμενο που μεταλλάσσεται σε παράσταση, με την συνδρομή  όμως και άλλων τεχνών, όπως η συγγραφή, τα εικαστικά, η μουσική, ο χορός.

Το θέατρο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Αθήνα, σαν μια εξέλιξη του διθυράμβου και τα έργα των αρχαίων Ελλήνων ποιητών παραμένουν αξεπέραστα.

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτισμού της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, φίλοι και σύντροφοι παρακολουθήσαμε την παράσταση στο θέατρο “Μπέλλος” με το έργο του Ματέϊ Βίζνιεκ  “Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα”. Η σκηνοθεσία είναι της Αικατερίνης Παπαγεωργίου, η μετάφραση ρης Έρσης Βασιλικιώτη και ερμηνεύουν εξαιρετικά οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Βάρθης, Τάσος Λέκκας, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Ελίζα Σκολίδη. Το έργο αναφέρεται στην Γιουκοσλαβία και τις συνέπειες από τον πόλεμο και την κατάρρευση σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Αξίζει να το δούμε όλες και όλοι.

Η φωτογραφία βγήκε μετά το τέλος της παράστασης με την ηθοποιό  φίλη και συντρόφισσα Μάνια Παπαδημητρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ