Δικαιοσύνη και προστασία για τη 12χρονη και όλα τα θύματα κυκλωμάτων μαστροπείας και παιδικής εκμετάλλευσης

Δικαιοσύνη και προστασία για τη 12χρονη και όλα τα θύματα κυκλωμάτων μαστροπείας και παιδικής εκμετάλλευσης
Στις 29/3 αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση στην υπόθεση του βασανιστηρίου κατά του ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό. Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας αποτελεί πρόκληση και δεν πρέπει να υιοθετηθεί από την απόφαση.
Μια τέτοια εξέλιξη θα δικαίωνε την φρικιαστική υπερασπιστική γραμμή του, αφού ο ίδιος δεν αρνείται τα σοκαριστικά γεγονότα, αλλά υποστήριξε ότι είχε «ερωτική σχέση» με το ανήλικο παιδί. Αλλά και θα έδινε το χειρότερο δυνατό μήνυμα στα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων, ιδίως ανήλικα παιδιά, που αποθαρρύνονται από το να καταγγείλουν τα βασανιστήριά τους, αφού οι θύτες πέφτουν στα μαλακά. Ακόμη και σε τέτοια περίπτωση που το παιδί ήταν θύμα ενός εκτεταμένου όπως φαίνεται κυκλώματος μαστροπείας με την εμπλοκή του Μίχου, ενός προσώπου με υψηλές διασυνδέσεις στην κυβέρνηση.
Ζητάμε να μην αφήνονται απροστάτευτα τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας απέναντι σε τέτοιας απαξίας εγκλήματα. Παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση 29/3, 9.00 στο Εφετείο Αθηνών, την ώρα της έκδοσης της απόφασης.
Το Γραφείο Τύπου 29.3.2024
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ