Ενότητα και αγώνας ενάντια στην συγκάλυψη και τις εγκληματικές πολιτικές τους!

Ενότητα και αγώνας ενάντια στην συγκάλυψη και τις εγκληματικές πολιτικές τους!

Το επίμονο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ προς τον Καραμανλή, υπουργό των Τεμπών, αποτελεί προσβολή προς τα θύματα και τις οικογένειές τους και το αποκορύφωμα της συγκάλυψης του εγκλήματος που οδήγησε δεκάδες συμπολίτες μας στο θάνατο. Η συγκάλυψη αυτή οργανώνεται και υλοποιείται από τα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης και φτάνει μέχρι τον Πρωθυπουργό. Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ανέδειξαν με στοιχεία όσα είχε κατανοήσει ο λαός από την πρώτη στιγμή.

Μόνο γέλιο μπορούν να προκαλούν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι βάλλεται από «οικονομικά συμφέροντα». Πρόκειται για την κυβέρνηση που απολαμβάνει την μεγαλύτερη και την πιο ενιαία υποστήριξη από την ολιγαρχία και τα ΜΜΕ της από την Μεταπολίτευση και έπειτα. Οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούν επί της ουσίας μια ακόμα απόδειξη για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική κυριαρχία της η ΝΔ: ασυδοσία, απουσία λογοδοσίας, ατιμωρησία.

Η συζήτηση στην Βουλή αναδεικνύει μια κυβέρνηση που, μπορεί να βιώνει την πρώτη αμφισβήτηση στην πολιτική της κυριαρχία και στον κυνισμό της μηδενικής λογοδοσίας, αλλά διαθέτει ακόμα την άνεση και την αυτοπεποίθηση να υπερασπίζεται χυδαία τις εγκληματικές πολιτικές της και τα μέλη της που τις υλοποίησαν.

Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός ενωτικού μετώπου της αριστεράς για να μπορεί να υπάρξει αντιπολίτευση που δεν θα επιτρέπει αυτές τις χυδαίες επιχειρήσεις συγκάλυψης που λαμβάνουν χώρα εδώ και ένα χρόνο, από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος των Τεμπών. Μιας αντιπολίτευσης που θα απλώνεται μέσα στην κοινωνία, στους χώρους δουλειάς, σπουδών και τις γειτονιές, όπως έγινε με το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα των δυο προηγούμενων μηνών, που μαζί με τις κινητοποιήσεις των αγροτών υπονόμευσαν τα θεμέλια της πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ.

Η ψηφοφορία σήμερα στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας έχει προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Όμως, η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να αυξάνει την πίεση του εναντίον της κυβέρνησης ΝΔ και περιορίζει τα περιθώρια της να υλοποιεί «αναίμακτα» την αντιλαϊκή πολιτική της. Για αυτό έξω από την Βουλή σήμερα, πρέπει να διατηρηθεί η λαϊκή παρουσία, που αποτελεί τελικά τον βασικό αντιπολιτευτικό παράγοντα σήμερα.

Παράλληλα, οι Ευρωεκλογές πρέπει να αποτελέσουν σταθμό για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση μιας αριστεράς που θα αποτελεί δύναμη ενότητας και αγώνα, κάνοντας ξανά τις λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις πολιτικά επικίνδυνες και πολλαπλασιάζοντας πολιτικά την αντιπολιτευτική ισχύ τους. Είναι αναγκαία η συγκρότηση μιας αγωνιστικής αριστερής αντιπολίτευσης στο πολιτικό επίπεδο, που θα στηρίζεται στους λαϊκούς αγώνες, την ενότητα και συσπείρωση. Μιας κοινωνικής και πολιτικής αντιπολίτευσης και η οποία θα μπορέσει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και τον παρακρατικό μηχανισμό συγκάλυψης κάθε λογής εγκλημάτων και σκανδάλων που έχει στήσει και να βάλει τις βάσεις για το ξήλωμα αυτών των μηχανισμών και της επικίνδυνης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίας για τις κοινωνικές ανάγκες που δολοφονεί.

Όλοι και όλες στη σημερινή συγκέντρωση ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, 19.00 Σύνταγμα.

Το Γραφείο Τύπου 28.3.2024