BDS Greece: Κάλεσμα σε δράσεις για την εβδομάδα κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ

Κάλεσμα σε δράσεις για την εβδομάδα κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ

Αθήνα 26 Μαρτίου 2024

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ – Μάρτιος 2024

ISRAEL APARTHEID WEEK (IAW)

Η Εβδομάδα κατά του Ισραηλινού Απαρτχάιντ (IAW) τον Μάρτιο κάθε χρόνου, συνιστά κόμβο παγκόσμιας κινητοποίησης και υποστήριξης στον απελευθερωτικό αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στο επί δεκαετίες ισραηλινό καθεστώς εποικιστικής αποικιοκρατίας, κατοχής και απαρτχάιντ. Αποτελεί δράση διεθνούς αλληλεγγύης για την ευαισθητοποίηση ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και για την ενίσχυση των στρατηγικών εκστρατειών του BDS για τον τερματισμό της διεθνούς συνενοχής με αυτό το σύστημα καταπίεσης.

Φέτος το BDS Greece βάζει και την Ελλάδα στον χάρτη της Διεθνούς Εβδομάδας IAW. Φέτος, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να αυξηθεί η παγκόσμια πίεση για τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα και τη διάλυση του απαρτχάιντ. Κανένα από τα δύο δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς τη συνενοχή των κυβερνήσεων, των εταιρειών και των θεσμών, ιδίως στην αποικιοκρατική Δύση.

Το Ισραηλινό Απαρτχάιντ, παρά την προσωρινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που διαπίστωσε ότι το Ισραήλ διαπράττει “πιθανή γενοκτονία», συνεχίζει καθημερινά να βομβαρδίζει, να δολοφονεί, να επιβάλει λιμό και να εξοντώνει με κάθε τρόπο τον Παλαιστινιακό λαό στην Γάζα, ενώ στην Δυτική Όχθη εντείνεται η ωμή βία και οι δολοφονίες Παλαιστινίων από φανατικούς έποικους και τον Ισραηλινό στρατό κατοχής. Οι σύμμαχοι του Ισραήλ στην Δύση αρνούνται να προχωρήσουν στην λήψη ουσιαστικών μέτρων εναντίον του Ισραήλ, ώστε να αποτρέψουν την εξελισσόμενη γενοκτονία και εθνοκάθαρση στην Γάζα, όπως και το ότι σπρώχνεται όλη η περιοχή σε γενικευμένο πόλεμο.

Η Ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί κατά πόδας τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. ενώ τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ έχει ανακηρυχθεί σε «στρατηγικό σύμμαχο» της χώρας. Η στρατηγική συνεργασία βαθαίνει διαρκώς με διυπουργικές συναντήσεις, σειρά διακρατικών συμφωνιών σε πολλούς τομείς της κοινωνικο-οικονομικής ζωής, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ασκήσεις της ισραηλινής αεροπορίας σε ελληνικό έδαφος, προσομοίωσης βομβαρδισμών, αγορά όπλων που δοκιμάστηκαν πάνω στον Παλαιστινιακό λαό και συμφωνίες εξαγοράς ελληνικών επιχειρήσεων στρατιωτικού υλικού (ΕΛΒΟ), με αποκορύφωμα την σκανδαλώδη συμφωνία για την διαχείριση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ικάρων της Π.Α. στη Καλαμάτα από την ELBIT, τη μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρία οπλικών συστημάτων και λογισμικού παρακολούθησης και καταστολής!

Η άσκηση πίεσης μέσω μποϋκοτάζ σε ισραηλινές και πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα και βγάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κέρδη από τη κατοχή και το Απαρτχάιντ, ενώ το ξεπληρώνουν χρηματοδοτώντας με τους φόρους τους στο Ισραήλ το σύστημα καταπίεσης, κατοχής και Απαρτχάιντ, είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, κατέδειξαν ότι και ο λαός της Ελλάδας βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να πιέσουμε για πραγματικά μέτρα εναντίον του Ισραηλινού Απαρτχάιντ για την αποτροπή της «τελικής λύσης» στην Γάζα. Το παράδειγμα των κυρώσεων εναντίον του Νοτιοαφρικανικού Απαρτχάιντ δείχνει έναν πετυχημένο δρόμο. Η πίεση από το μποϊκοτάζ και τις κυρώσεις συνιστά ένα ισχυρό όπλο απέναντι σε καθεστώτα που παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο.

Οι δράσεις του BDS Greece, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας εναντίον του Ισραηλινού Απαρτχάιντ, γίνονται με την στήριξη κομμάτων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του κοινωνικού κινήματος, της Παλαιστινιακής Κοινότητας στην Αθήνα και άλλων Παλαιστινιακών συλλογικοτήτων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που τους απευθύνθηκε. Με το δικό τους πλαίσιο και θέσεις, διατηρώντας την αυτονομία τους, κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες συμμετέχουν στην Ελληνική Εβδομάδα κατά του Ισραηλινού Απαρτχάιντ

1.     Boycott Carrefour!

Ειρηνική δράση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης έξω από το Carrefour Νέου Κόσμου την Παρασκευή 29/3, 18.00 (Κασομούλη 47, κοντά στο μέτρο Νέου Κόσμου)

Η Carrefour Ισραήλ όχι μόνο δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα εδάφη και τους παράνομους εποικισμούς, σε συνεργασία με Ισραηλινή εταιρεία, αλλά έχει εκφράσει ανοιχτά την στήριξη της στον Ισραηλινό Στρατό, τη στιγμή που διεξάγει τις γενοκτονικές επιχειρήσεις του στην Γάζα. Χιλιάδες δωρεάν πακέτα της εταιρείας δόθηκαν στους Ισραηλινούς στρατιώτες στην Γάζα, τα οποία ετοιμάστηκαν μάλιστα με την συμμετοχή Ισραηλινών πολιτών, κατά την διάρκεια ενός event μίσους εναντίον των Παλαιστινίων.

Η Carrefour πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι οι δράσεις της ίδιας και των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται (στο πλαίσιο franchise) δεν θα είναι χωρίς αντίκτυπο. Μποϋκοτάρουμε την Carrefour μέχρι να διακόψει την συνεργασία της με το Ισραηλινό Απαρτχάιντ, μέχρι να αναιρέσει την υποστήριξη της στην Γενοκτονία της Γάζας.

2.     Συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος Σάββατο 30/3

SΤΟΡ στην Στρατιωτική Συνεργασία με το Ισραήλ! Κυρώσεις τώρα ενάντια στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ!

Διεκδικούμε την άμεση διακοπή κάθε συνεργασίας της χώρας μας με τον στρατό που υλοποιεί Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία στην Γάζα. Απαιτούμε να σταματήσουν οι εισαγωγές όπλων από τις εταιρείες που τροφοδοτούν την Γενοκτονία και το Απαρτχάιντ, όπως η ELBIT Systems.

– ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΗΣ της απαιτούμενης Ανθρωπιστικής Βοήθειας στη Γάζα!

– ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι βομβαρδισμοί, ο εκτοπισμός και οι δολοφονίες αμάχων στη Γάζα!

– ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ του Πυρός ΤΩΡΑ!

– ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την υποστήριξη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων που υλοποιεί το Ισραήλ!

– ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ η Ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα!

– ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ και ΚΥΡΩΣΕΙΣ στο Ισραήλ ΤΩΡΑ!

– ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ της συνεργασίας με τον στρατό του Ισραήλ!

– ΟΧΙ στις εισαγωγές οπλικών συστημάτων από εταιρίες του Ισραήλ, όπως η ELBIT Systems!

– ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ εταιρείες και προϊόντα που προέρχονται από το Ισραήλ ή συνεργάζονται μαζί του και που αποτελούν μέρος του κατοχικού συστήματος σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη.

 BDS Greece

Ιστοσελίδα: www.bdsgreece.net

Επικοινωνία: info@bdsgreece.net

Facebook:  www.facebook.com/bdsgrc/

Twitter: @BDSGreece