Μπλόκο στην οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών του εγκλήματος των Τεμπών!

Μπλόκο στην οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών του εγκλήματος των Τεμπών!

Συγκέντρωση Πέμπτη 18.00, Σύνταγμα, στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής ενάντια στην κυβέρνηση της συγκάλυψης, της φτώχειας και του αυταρχισμού!

Το μοντάζ των ηχητικών ντοκουμέντων – διαφορετικών συνομιλιών την ημέρα του δυστυχήματος των Τεμπών, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην εφημερίδα Βήμα, φανερώνει ότι υπήρξε άμεση κυβερνητική εμπλοκή για την κατασκευή υλικού, προκειμένου να ενισχύσει το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και αποκλειστικής ευθύνης του σταθμάρχη. Η άμεση διαρροή από τις πρώτες ώρες, και πριν τη διαβίβασή τους στις αρχές, του μονταρισμένου υλικού των συνομιλιών του σταθμάρχη με το μηχανοδηγό σε κυβερνητικά κέντρα και στον φιλοκυβερνητικό τύπο εντάσσεται στο οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης να συγκαλυφθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες υπουργών και στελεχών της, μετακυλώντας την ευθύνη αποκλειστικά στον σταθμάρχη.

Οι πολιτικές της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων των σιδηροδρομικών μεταφορών, όπως επανειλημμένως είχαν προειδοποιήσει και τα συνδικάτα του ΟΣΕ, θα έχουν – εκτός των άλλων – και τέτοιες τραγικές συνέπειες, όπως ο θάνατος 57 ανθρώπων και ο σοβαρός τραυματισμός 180. Δεν ξεχνάμε την ανακοίνωση των Σωματείων των Σιδηροδρομικών στις 7 Φλεβάρη 2023 που προειδοποιούσαν ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, ότι αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους – κέρδους που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα «ατυχήματα» που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο «δυστύχημα».

Η κυβέρνηση προσβάλλει την μνήμη των θυμάτων και τον αγώνα των οικογενειών τους για δικαιοσύνη. Η μεθοδευμένη παρέμβασή της στον κρατικό μηχανισμό προκειμένου να ικανοποιεί τις πολιτικές της επιδιώξεις και να συγκαλύπτει τις ευθύνες της δείχνει με τον πιο προφανή τρόπο την πλήρη απαξίωση των θεσμών και την παραβίαση των βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της υποβάθμισης και διάλυσης των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών στον βωμό του κέρδους στο όριο της θα οδηγεί σε νέα Τέμπη.

Δε θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 28/3, στις 18:00 στο Σύνταγμα, ημέρα ψήφισης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης