Να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ!

Να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ!

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση Τρίτη 26/3, 2.00 μμ στη Βρετανική Πρεσβεία (Πλουτάρχου 1, μετρό Ευαγγελισμός) την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης

 Σήμερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου επί της προσφυγής του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των Wikileaks, για να αποτραπεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ. Η τυχόν έκδοσή του θα είναι έγκλημα σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Σε περίπτωση που ο Τζ. Ασάνζ εκδοθεί στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει ποινή εξόντωσης από το κράτος των ΗΠΑ, δηλαδή ποινή κάθειρξης 175 ετών για την αποκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η εκδικητική μανία των ΗΠΑ απέναντι στην ελευθεροτυπία, έχουν ήδη οδηγήσει τον Τζούλιαν Ασάνζ σε οριακή κατάσταση της ψυχικής και σωματικής του υγείας. Η στάση των αρχών και η εμπλοκή αξιωματούχων των ΗΠΑ ακόμη και σε σχέδια δολοφονίας του, καθιστούν βεβαιότητα ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν πρόκειται να τύχει δίκαιης δίκης εφόσον εκδοθεί, αλλά θα αντιμετωπίσει την ολοκλήρωση του σχεδίου φίμωσης και τιμωρίας του.

Πρόκειται για μια υπόθεση με την οποία το κράτος των ΗΠΑ επιχειρεί να εξοντώσει παραδειγματικά στο πρόσωπο του ιδρυτή των Wikileaks την ελευθερία του τύπου και του λόγου, το δικαίωμα της ανθρωπότητας να γνωρίζει την πραγματικότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που εξαπολύουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ διεθνώς.

Το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ πρέπει να νικήσει, για να  ζήσει ο Τζούλιαν, για να νικήσει η αλήθεια, η δημοκρατία και η ελπίδα των λαών για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Να δικαιωθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ!