Η ΛAE-ΑΑ καταδικάζει απερίφραστα την στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την (ονομαστική, μάλιστα) στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Σε μια προσφιλή στην κυβέρνηση και τα σώματα ασφαλείας τακτική, η στοχοποίηση δημοσιογράφων έχει βασικό στόχο την τρομοκρατία και την φίμωση.

Ειδικά δε μετά από άλλη μια πορεία για το έγκλημα των Τεμπών, όπου οι φρικαλεότητες της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές έγιναν γνωστές μόνο χάρη στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που με αυτοθυσία κάλυψαν αυτό το κρεσέντο βίας,  αυτή η στοχοποίηση έχει “ξεχωριστό” σκοπό. Την επιβολή σιωπητηρίου για την αστυνομική βία και την κοινωνική κατακραυγή για τη συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών.

Με χυδαίο τρόπο επιχειρήθηκε να συνδεθεί η δημοσιογραφική κάλυψη με γεγονότα που δεν έχουν σχέση με το λαϊκό κίνημα. Στόχο έχουν να εδραιώσουν την ασυδοσία και ανεξέλεγκτη δράση των σωμάτων ασφαλείας και την τρομοκρατία εναντίων των διαδηλωτών και όσων επιχειρούν να την καταγράψουν, ώστε να μη λογοδοτούν πουθενά για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών.

Τέτοιες πρακτικές πρέπει να βρουν μπροστά τους το λαϊκό κίνημα. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Γραφείο Τύπου 17.3.2024