Να μην περάσει η προκλητική εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Να μην περάσει η προκλητική εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Δικαιοσύνη και προστασία για τα θύματα- τιμωρία για τους θύτες και το κύκλωμα

Η πρόταση της εισαγγελέως στην δυσώδη υπόθεση του βασανιστηρίου κατά του ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό, για αθώωση του Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας αποτελεί πρόκληση και, εάν ακολουθηθεί από την απόφαση του Δικαστηρίου, θα αποτελέσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Η πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου αποτελεί ουσιαστικά υιοθέτηση της φρικιαστικής υπερασπιστικής γραμμής του, αφού ο ίδιος δεν αρνείται τα σοκαριστικά γεγονότα, αλλά υποστήριξε ότι είχε «ερωτική σχέση» με το ανήλικο παιδί.

Με την εισαγγελική πρόταση μειώνεται η απαξία του μαρτυρίου του ανήλικου και ρίχνεται στα μαλακά ένα δυσώδες κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο και δρούσε συστηματικά, με κεντρική την εμπλοκή του Μίχου σε βάρος του ανήλικου θύματος.

Έτσι, δίνεται το χειρότερο δυνατό μήνυμα στην κοινωνία και τα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Αποθαρρύνονται από το να καταγγείλουν τα βασανιστήριά τους, αφού οι θύτες πέφτουν στα μαλακά ή μένουν ατιμώρητοι.

Για άλλη μια φορά, με το χειρότερο τρόπο, δίνεται η εικόνα μιας δικαιοσύνης η οποία αφήνει απροστάτευτα τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και συγκαλύπτει τη σοβαρότητα εγκλημάτων όταν εμπλέκονται άνθρωποι με διασυνδέσεις. Δεν γίνεται να μην προκαλείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τις άμεσες σχέσεις του συγκεκριμένου κατηγορούμενου με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη.

Απαιτούμε δικαιοσύνη για το ανήλικο θύμα, και παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα.

Να μην πέσει στα μαλακά το κύκλωμα μαστροπείας.