ΕΚΑ: Για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προκηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας στις 8 Μαρτίου, από τις 11.00 έως τις 15.00, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 12.00 και στην πορεία έως την πλ. Συντάγματος.

Τιμούμε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία. Η γυναίκα ως σύζυγος, μητέρα και εργαζόμενη, αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στα στερεότυπα που παραμένουν ριζωμένα στην κοινωνία, ακόμα και σήμερα. Δίνει καθημερινό αγώνα για ίσα δικαιώματα, εργασιακές ευκαιρίες, αμοιβές.

Το ΕΚΑ και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του είναι και θα είναι στο πλευρό κάθε γυναίκας, που βιώνει εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια, ανισότητες στις αμοιβές, παραβίαση των δικαιωμάτων της, κακοποίηση και οποιαδήποτε προσβολή της προσωπικότητάς της.

Παράλληλα το ΕΚΑ χαιρετίζει το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητώντας την απόσυρσή του.

Η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου συνδυάζεται με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου. Φέτος, ο αγώνας των γυναικών για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης, ενώνεται με τους αγώνες για δημόσια και πραγματική δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.