ΜΑΧΗ: Να βουλιάξει η Αθήνα στις 8 Μάρτη για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Πανεπιστημίου!

Να βουλιάξει η Αθήνα στις 8 Μάρτη για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Πανεπιστημίου!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πίστευε ότι θα περάσει τα σχέδια της για τα Ιδιωτικά “Πανεπιστήμια” σαν τον κλέφτη μέσα στην νύχτα. Διατυμπάνιζε ότι θα έχει περάσει τον νόμο ήδη από τον Γενάρη.

Κι όμως!
Πλέον έχουμε μπει στον Μάρτη και η κυβέρνηση έχει βρει απέναντι της δύο μήνες κινητοποιήσεων με καταλήψεις σε πάνω από 150 σχολές στην Ελλάδα. Η ΠΟΣΔΕΠ και επιμέρους Σύλλογοι Καθηγητών έχουν εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία τους με το ν/σ για τα Ιδιωτικά “Πανεπιστήμια”, ενώ και η πλειοψηφία των ιδρυμάτων έχουν ταχθεί απέναντι στην κυβέρνηση.
Το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο από την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και βαθιά απονομιμοποιημένο στην ελληνική κοινωνία.
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, προγραμματίζουν για τις 8 Μάρτη Πανελλαδική Κινητοποίηση στην Αθήνα. Εκείνη την μέρα πρέπει να βουλιάξει το Σύνταγμα!
Ως ΜΑΧΗ, μέσα από τις παρατάξεις και τις συνεργασίες που συμμετέχουμε (συνεργασία ΕΑΣ-ΑΔΕΔΥ/Παρεμβάσεις στο Δημόσιο και ΑΤΕ/ΜΑΧΗ στο ΕΚΑ), έχουμε καταθέσει προτάσεις για 24ώρη απεργία στην ΑΔΕΔΥ και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 8 Μάρτη.
Ήδη για εκείνη την μέρα έχουν προκηρυχθεί στάσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εν όψει της Ημέρας της Γυναίκας. Οι στάσεις αυτές πρέπει να μετατραπούν σε απεργία και να συνδεθεί η προκηρυχθείσα στάση εργασίας με την Πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Τον ίδιο προσανατολισμό θέτουν και οι αγωνιστικές παρατάξεις στην εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, ώστε να διαμορφωθεί ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει ότι απλά θα περάσει το νομοσχέδιο βασιζόμενη στην κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Όμως το σύνολο της αντιπολίτευσης βρίσκεται απέναντι της.
Η στάση της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά και η πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας επιβάλλουν στις συνδικαλιστικές παρατάξεις να συμπαραταχθούν ώστε να μπορέσει το εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσει το κοινό αίσθημα και να βρεθεί δίπλα στους Φοιτητικούς Συλλόγους που δίνουν έναν όμορφο αγώνα υπεράσπισης του Δημοσίου, Δωρεάν Πανεπιστημίου, στο όνομα ολόκληρης της κοινωνίας!
Η απεργιακή κοσμοπλημμύρα της περασμένης εβδομάδας ανέδειξε ότι ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία διατρανώνουν “Ως εδώ”!
Το μεγαλύτερο φοιτητικό κίνημα των τελευταίων 15 χρόνων, που είναι ταυτόχρονα η πλέον σταθερή και συγκροτημένη διεργασία σύγκρουσης με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς από το 2019, πρέπει να πλαισιωθεί και να στηριχθεί από ολόκληρη την κοινωνία!