Οι Δράσεις κατά της ακρίβειας της ΛΑΕ-ΑΑ Α’ Αθήνας σε κεντρικά Super Markets συνεχίζονται

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι δράσεις κατά της ακρίβειας της ΛΑΕ-ΑΑ Α’ Αθήνας σε κεντρικό Super market της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Υπήρξε θετική ανταπόκριση του κόσμου που στενάζει από την εντεινόμενη ακρίβεια και μοιράστηκε το κείμενο:


ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα και στα ενοίκια αυξάνει αλματωδώς τους τελευταίους μήνες, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα και δημιουργώντας προβλήματα επιβίωσης στις φτωχές λαϊκές οικογένειες, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ακόμα και στέγη, τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Οι ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, δεν έπεσαν από τον ουρανό και δεν αποτελούν παροδικό φαινόμενο, όπως ισχυρίζεται ψευδώς  η κυβέρνηση  και τα φιλικά της – καλοταϊσμένα από αυτή – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Είναι η ασύδοτη δίψα και το αδίστακτο κυνήγι για κέρδη των δυνάμεων του κεφαλαίου, που συνεχώς κλιμακώνεται, με την ανοχή και τη στήριξη της κυβέρνησης, που εκτινάσσουν την ακρίβεια.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και σύνδεση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου με το διεθνές χρηματιστήριο ενέργειας εκτίναξε σε εξωφρενικό βαθμό τις τιμές τους προς τα πάνω, αρκετά πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με την έναρξη της νέας χρόνιας η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος ενώ παράλληλα με την επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής και την θέσπιση των χρωματιστών τιμολογίων πριμοδοτεί τα κέρδη των ομίλων ενέργειας.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αγωνίζεται, προτείνει και διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, όπως: 

  • Δραστική μείωση των ληστρικών έμμεσων φόρων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενισμός ΦΠΑ στα είδη διατροφής και κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών.
  • Καθορισμός ανώτατων τιμών, σε προϊόντα, που καλύπτουν Βασικές κοινωνικές ανάγκες και διατροφή των λαϊκών στρωμάτων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και, επιπλέον, χορήγηση Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.
  • Πλαφόν στις τιμές ενέργειας σε χονδρική και λιανική. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Εθνικοποίηση της ΔΕΗ. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα