Το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές

Το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές

Το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (DKP) θα καταθέσει ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές του Ιουνίου αφού κατάφερε ένα μήνα πριν από την προθεσμία της 18ης Μαρτίου που έχει οριστεί να συγκεντρώσει περισσότερες από 5.000 επικυρωμένες υπογραφές, σημαντικά περισσότερες από τα 4.000 που απαιτούνται για τη συμμετοχή του.

«Η κάθοδος του DKP στις ευρωεκλογές είναι καλό νέο!» ανέφερε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και πρόεδρος του κόμματος Patrik Köbele. Σύμφωνα με τον Patrik Köbele η κάθοδος του DKP στις ευρωεκλογές είναι θετική εξέλιξη αφού δίνει την δυνατότητα σε όσους θέλουν να ψηφίσουν ένα κόμμα που θέτει στο επίκεντρο σταθερά το ζήτημα της ειρήνης και να εκφραστούν κατά του ΝΑΤΟ. Επίσης να εκφραστούν όσοι αρνούνται να πληρώσουν για τον πόλεμο που διεξάγει η Ουκρανία ως αντιπρόσωπος, αντιτίθενται στον οικονομικό πόλεμο και τη αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών επιδιώκοντας ειρήνη με τη Ρωσία και την Κίνα. Παράλληλα δίνει φωνή σε όσους δεν τολμούν πλέον να πουν τη γνώμη τους και στοχοποιούνται από τα ΜΜΕ.

Η στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα και η γερμανική συμμετοχή σε αυτήν δείχνει πόσο σημαντική είναι η κομμουνιστική υποψηφιότητα.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται σύμφωνα με τον Patrik Köbele λόγω της γενοκτονίας στη Γάζα και μπορεί η περιοχή να ηρεμήσει μόνο με τον τερματισμό της ισραηλινής εισβολής. «Η ΕΕ και η Γερμανία με τη φρεγάτα «Hessen» δεν έχουν θέση στην Ερυθρά Θάλασσα» ανέφερε ο Patrik Köbele.

Το DKP θα χρησιμοποιήσει την προεκλογική εκστρατεία για να συνδέσει τον αγώνα για την ειρήνη με την αντιμετώπιση της λεηλασίας του πληθυσμού που γίνεται μέσω των αυξήσεων στις τιμές και τις μεγάλων περικοπών στις κοινωνικές παροχές.

Η αντίσταση στην αυξανόμενη καταστολή, οι περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης και η συνεχής κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

«Θα δείξουμε τι κρύβεται πίσω από την πολιτική του κυβερνητικού συνασπισμού. Αυτή η κυβέρνηση και οι εντολείς της που βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία των μεγάλων εταιρειών προωθούν μια αντιδραστική, μιλιταριστική αναδιάρθρωση του κράτους, για την οποία η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα καλείται να πληρώσει», είπε ο Patrik Köbele.

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές του DKP αποφασίστηκε σε συνεδρίαση σε ομοσπονδιακό επίπεδο τον Νοέμβριο. Εκεί επιλέχθηκε και η λίστα των 43 υποψηφίων. Μετά τον Patrik Köbele που τίθεται ως επικεφαλής, ακολουθούν η ομοσπονδιακή πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας, η Andrea Hornung, ο Manaf Saleh από τη Βόννη, ο Shabnam Shariatpanahi από το Duisburg και ο Νίκος Παπαδόπουλος στις πέντε πρώτες θέσεις. Με την συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών υποστήριξης το κόμμα πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις και αναμένει την έγκριση της υποψηφιότητάς του.

Πηγή: unsere zeit (εφημερίδα του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ