Λαϊκή Ενότητα: Ο λαός μπορεί με τους αγώνες του να γίνει φραγμός στην αστυνομική βία και την καταδίωξη των αγωνιστών!

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο λαός μπορεί με τους αγώνες του να γίνει φραγμός στην αστυνομική βία και την καταδίωξη των αγωνιστών!

Η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις φτάνοντας μέχρι του σημείου της κατ’ εξακολούθηση άσκησης δολοφονικής βίας σε πολίτες και την σειρά αναίτιων συλλήψεων αγωνιστών και αγωνιστριών με στημένα βαριά κατηγορητήρια.

Η κυβέρνηση επιλέγει την αυταρχισμό και την αστυνομική βία για να επιβάλει την αντιδημοκρατική πολιτική της και να περάσει τον χουντικής εμπνεύσεως νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων πραξικοπηματικά παρά τις ευρύτατες αντιδράσεις του λαού. Η εκτεταμένη καταστολή, οι μαζικές απρόκλητες συλλήψεις και σκευωρίες κατά συνδικαλιστών, φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων κατά τη μεγάλη διαδήλωση της 9/7 έδειξαν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να διασπείρει το φόβο για να επιβάλλει την πολιτική της.

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της σταυροφορίας βίας και αυθαιρεσίας που έχει εξαπολύσει ο Χρυσοχοΐδης την Τετάρτη 15/7 στην Βικτώρια, όταν η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα σε αντιφασίστες μετά τη λήξη αντιφασιστικής συγκέντρωσης συλλαμβάνοντας τρεις διαδηλωτές. Οι τραμπούκικες ομάδες ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ της ΕΛΑΣ ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο επίθεσης σε διαδηλωτές με μηχανοκίνητα μέσα, άγριου ξυλοδαρμού και συλλήψεων με στημένα κατηγορητήρια. Για άλλη μια φορά το οπτικοακουστικό υλικό καταδεικνύει περίτρανα τις αυθαίρετες κατηγορίες και την επικίνδυνη μανία της αστυνομίας. Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της κυβέρνησης Μπογδάνος φιγούραρε πλάι στο ναζιστή Κασιδιάρη και ακροδεξιά στοιχεία.

Ο τρόπος που το Υπουργείο ΠροΠο και η κυβέρνηση υπερασπίζονται και στην ουσία ενορχηστρώνουν τους τραμπουκισμούς της αστυνομίας προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο. Ένας 26χρονος νέος ακτιβιστής, ο Βασίλης Μάγγος είναι νεκρός ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς που τον άφησαν αναίσθητο με σπασμένα πλευρά και τραύματα σε ζωτικά όργανα και τον εγκατέλειψαν στο δρόμο. Το οπτικοακουστικό υλικό είναι και πάλι αδιάψευστος μάρτυρας των βασανιστηρίων που πέρασε ο Βασίλης στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Αντί της ελάχιστης κίνησης ελέγχου και ποινών σε βάρος των αστυνομικών, ο Υπουργός Χρυσοχοΐδης έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση υπεράσπισης της ΕΛΑΣ που προκαταλάμβανε το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ ακολούθησε μία πρωτοφανής και ύποπτη προσπάθεια της ΕΛΑΣ να καθορίσει ερήμην της οικογένειας τη διαδικασία ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο λαός με τις μαζικότατες διαδηλώσεις του σε πολλές πόλεις της Ελλάδας στις 16/7 έσπασε την απαγόρευση και αψήφισε στην πράξη την καταστολή και το χουντικό νόμο που θέλει να φιμώσει την κοινωνία. Τους δηλώνουμε ότι δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Η Λαϊκή Ενότητα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για έναν  μαζικό, ενωτικό αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες, απέναντι στην ανεξέλεγκτη δράση της αστυνομίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης που φέρνει την οσμή αστυνομικού κράτους. Έναν αγώνα που θα ξεσκεπάσει τις σκευωρίες της κυβέρνησης σε βάρος αγωνιστών, θα βάλει φραγμό στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, θα καταργήσει τις απαγορεύσεις!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

17/7/2020