Η ΛΑΕ-ΑΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των αγροτών! | Τρίτη 20 Φεβρ. 6:00 μμ στο Σύνταγμα

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά χαιρετίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιείται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 6μμ στο Σύνταγμα.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών , πρωτοφανείς σε διάρκεια και μαζικότητα, σε Ευρώπη και Ελλάδα αποδεικνύουν την έκταση και την οξύτητα των προβλημάτων των αγροτών, που πλέον αγωνίζονται για την επιβίωση τους ενάντια στις αποφάσεις ΕΕ και κυβέρνησης, που προωθούν την εξόντωση του αγροτικού κόσμου.

 • Η νέα Κοινη Αγροτική Πολιτική{ ΚΑΠ] και η εισαγωγή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, με άλλοθι την λήψη μέτρων για την κλιματική αλλαγή, μείωσε τις αγροτικές ενισχύσεις και επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στους αγρότες, που αφορούν τον τρόπο καλλιέργειας, την χρήση γης και την διάρκεια των καλλιεργειών, με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής και φυσικά την ραγδαία μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
 • Την ίδια στιγμή όμως δέχεται και ενθαρρύνει την αύξηση των εισαγωγών αργοτικών προϊόντων από άλλες χώρες, εκτός ΕΕ, χωρίς κανέναν περιορισμό,εις βάρος βέβαια των Ευρωπαίων αγροτών και καταναλωτών.Αυτή είναι η υποκρισία του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, που έχει σαν συνέπεια την μείωση της αγροτικής παραγωγής στην Ευρώπη και φυσικά του εισοδήματος των αγροτών.!
 • Η ΕΕ εγκρίνει οικονομική ενίσχυση για την Ουκρανία 50δις και αναστέλλει τους τελενειακούς δασμούς για τα Ουκρανικά προϊόντα, που κατακλύζουν την Ευρωπαϊκή Αγορά και για τα οποία  δεν γίνεται κανένας έλεγχος, ενώ αρνείται οποιαδήποτε ουσιαστική ενίσχυση για τους Ευρωπαίους αγρότες, που πληρώνουν και το κόστος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας με μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής.!
 • Οι Έλληνες αγρότες έχουν ακόμη περισσότερα προβλήματα, αφού δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από τις περσινές καταστροφές{ πυρκαγιές, πλημμύρες} και δεν έχουν προχωρήσει καθόλου τα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις καλλιέργειες και την παραγωγή τους. -Η πολιτική της κυβέρνησης, που αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής και του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών, αποδεικνύει ότι στόχος είναι η συρρίκνωση της παραγωγής και η εξόντωση του αγροτικού κόσμου, εις βάρος όχι μόνο των αγροτών αλλά συνολικά του ελληνικού λαού και υπερ των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων που επεκτείνονται διαρκώς  με τη στήριξή της στον αγροτικό τομέα στη χώρα μας.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που οδηγούν τους αγρότες σε αφανισμό και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στους αγώνες τους.

Απαιτεί την λήψη μέτρων για την ενίσχυση τους

 1. Μείωση του κόστους παραγωγής  με θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ και επιδότηση μέσων εφοδίων και ζωοτροφών.
 2. Μη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και επαναδιαπραγμάτευση της.
 3. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες, που έχου απώλεια παραγωγής και δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ,καθώς και για προϊόντα φυτικής ή ζωϊκής προέλευσης, που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.
 4. Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημίες στο 100% και αλλαγή του κανονισμού του , ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του κινδύνους.
 5. Λήψη μέτρων για να σταματήσουν οι { ελληνοποιήσεις} προϊόντων φυτικής, ζωϊκής και μελισσοκομικής παραγωγής.
 6. Πλήρης  αποζημίωση των αγροτών της Θεσσαλίας αλλά καιολόκληρης της Ελλάδας για τις ζημίες, που υπέστησαν  από τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές του προηγουμένου χρόνου.
 7. Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Η ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, η στήριξη του εισοδήματος τους και της αγροτικής παραγωγής είναι επιτακτική ανάγκη για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, διότι μία χώρα, που συρρικνώνεται η παραγωγική της βάση δεν έχει μέλλον.

Τα  αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια

Όλες και όλοι στο Σύνταγμα  την Τρίτη  20 Φεβρουαρίου  2024 6μμ.

Το Γραφείο Τύπου 19.2.2024