Η επιχείρηση τρομοκρατίας με την εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη της Νομικής ΑΠΘ δεν πέρασε

  • Η επιχείρηση τρομοκρατίας με την εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη της Νομικής ΑΠΘ δεν πέρασε.
  • Κάτω τα χέρια από τις φοιτητικές καταλήψεις!

Η εισβολή της αστυνομίας τα χαράματα της Δευτέρας 19/2 στο ΑΠΘ για την εκκένωση των καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων Νομικής και Πολιτικών Επιστημών αποτελεί κλιμάκωση στο κατασταλτικό κρεσέντο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση για να χτυπήσει τον μεγάλο αγώνα των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια». Πάνοπλες δυνάμεις ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και η ασφάλεια εισέβαλαν στο κατειλημμένο κτήριο και επιδόθηκαν σε κυνήγι, εκφοβισμό και φακέλωμα των φοιτητών και φοιτητριών.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των φοιτητών και φοιτητριών, με τη σοκαριστική σύμπραξη του Κοσμήτορα της Νομικής ΑΠΘ Γκλαβίνη, δεν πέρασε! Οι φοιτητικοί σύλλογοι με άμεση κινητοποίηση ανακατέλαβαν αμέσως το κτήριο και συνεχίζουν τις καταλήψεις και την υλοποίηση των αγωνιστικών αποφάσεων που λήφθηκαν σε μαζικές γενικές συνελεύσεις.

Όσο η κυβέρνηση επιμένει στην ψήφιση του επαίσχυντου νομοσχεδίου, που επιβάλλει τη λειτουργία ιδιωτικών «πανεπιστημίων» κατά πλήρη κατάλυση του άρθρου 16 του Συντάγματος, τόσο εξαναγκάζεται να επενδύσει στην καταστολή και τη βία. Είναι εντελώς απομονωμένη, με μόνο όπλο την πυγμή και έχει απέναντί της ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, την ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα.

Η σύμπραξη του Κοσμήτορα της Νομικής Γκλαβίνη στην αστυνομική εισβολή και την καταδίωξη των φοιτητών και φοιτητριών αποτελεί κηλίδα που ντροπιάζει το πανεπιστήμιο και το ρόλο του στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Στα βήματα του πρώην Πρύτανη του ΑΠΘ Παπαϊωάννου, που εξαργύρωσε με μια υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ το ότι άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του ΑΠΘ στην αστυνομία για να εισβάλει και να χτυπά παιδιά ανελέητα για να περάσει η πανεπιστημιακή αστυνομία, ο Κοσμήτορας Γκλαβίνης συνέπραξε και καλωσόρισε τα ΜΑΤ για να «πράξουν το καθήκον τους». Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο συνταγματικής εκτροπής, ο Κοσμήτορας της Νομικής θεωρεί καθήκον της Πολιτείας να τρομοκρατήσει τους φοιτητές που υπερασπίζονται το αρ. 16 Σ και τη συνταγματική δημοκρατία. Δεν περίμενε κανείς, όμως, καλύτερη στάση από έναν Κοσμήτορα, ταγμένο πολέμιο των φοιτητικών αγώνων, που τόσο πολύ λειτουργεί ως εκτελεστής των κυβερνητικών εντολών, ώστε λίγες μέρες πριν δεν δίστασε να επιχειρήσει, ανεπιτυχώς, να σπάσει την κατάληψη της Νομικής με κόφτη και σεκιούριτι!

Δεν θα τους περάσει! Η μαζική κινητοποίηση  των φοιτητών απέτρεψε το σπάσιμο των καταλήψεων που βρίσκονται στη 7η εβδομάδα του αγώνα για να μην περάσει το έκτρωμα των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» που θα διαλύσει τη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενιών.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών- μαζικοποιούμε  τις καταλήψεις, τις συνελεύσεις, τις διαδηλώσεις των φοιτητών την ερχόμενη Πέμπτη 22/2.

Το Γραφείο Τύπου 19.2.2024