Να σταματήσει τώρα το αντισυνδικαλιστικό «κυνήγι μαγισσών» στο ΕΚΠΑ

Να σταματήσει τώρα το αντισυνδικαλιστικό «κυνήγι μαγισσών» στο ΕΚΠΑ

Άμεση ανάκληση της απόλυσης του αγωνιζόμενου συναδέλφου

Η προσπάθεια τρομοκράτησης του αγώνα ενάντια στα Ιδιωτικά «Πανεπιστήμια» δεν θα περάσει

Η κλήση σε ΕΔΕ των μελών ΟΛΟΥ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 7 ης Φεβρουαρίου, καθώς και δύο ακόμα μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ και εργαζομένων στο ΕΚΠΑ, συνιστούν εξόφθαλμη δίωξη συνδικαλιστικής δράσης και είναι απαράδεκτες. Οι διώξεις αυτές έγιναν κατά παραγγελία του πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμου Σιάσου, ο οποίος απροκάλυπτα και εκδικητικά παραγγέλνει στον ΕΛΚΕ και στο Συμβούλιο Ιδρύματος την άμεση αναστολή της σύμβασης του Δημήτρη Αντωνίου (μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ) μέχρι να εξετάσει οριστικά την παύση της σύμβασης !!! Δηλαδή την οριστική του απόλυση.

Τα ΜΜΕ φρόντισαν να καλλιεργήσουν «ηθικό πανικό» για μια τυπική συμβολική συνδικαλιστική κινητοποίηση στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του ΕΚΠΑ, ώστε να την παρουσιάσουν σαν «σαμποτάζ» και «δολιοφθορά».

Η πρακτική αυτή είχε μία και μόνο στόχευση: να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας, που παλεύει για να μην γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια της κυβέρνησης για άλωση της Δημόσιας Δωρεάν Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης μέσω της δημιουργίας Ιδιωτικών «Πανεπιστημίων».

Αφού δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν ως μειοψηφίες τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που υπερψηφίζουν τις αγωνιστικές αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων ή τους πανεπιστημιακούς που συστρατεύτηκαν με το φοιτητικό κίνημα, μέσα από συνεδριακές αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους, στοχοποίησαν το διοικητικό προσωπικό των Ιδρυμάτων. Η πειθαρχική διαδικασία και οι απειλές εναντίον του Δημήτρη Αντωνίου είναι ακόμα πιο χυδαίες, καθώς στρέφονται ενάντια σε υπάλληλο του ιδρύματος, που εργάζεται για 19 συναπτά χρόνια στο ΕΚΠΑ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου! Δεν είναι τυχαίο που επιλέγεται ένας εργαζόμενος, που όχι μόνο είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής, αλλά βρίσκεται σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας και «ομηρίας», λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και του παγώματος προσλήψεων στα ΑΕΙ.

Η στάση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ είναι αναντίστοιχη με αυτήν που αρμόζει στις διοικήσεις των αυτοδιοικούμενων Δημόσιων Πανεπιστημίων. Υπό τον φόβο της κατακραυγής των ΜΜΕ που στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς και των εισαγγελικών παρεμβάσεων που παραβιάζουν ακόμα και την νομοθεσία που επιφορτίζει τους καθηγητές με την επιλογή της μεθόδου εξέτασης των φοιτητών, επιλέγει να παραιτηθεί έμπρακτα από το Αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και να ξεκινήσει πειθαρχικές διώξεις μετά από την «παραγγελία» των «τηλε-εισαγγελέων» στα πρωινάδικα!

Καλούμε τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου, τόσο την κλαδική, όσο και την τριτοβάθμια, να υψώσουν μέτωπο ενάντια σε αυτήν την απαράδεκτη αντισυνδικαλιστική δίωξη. Οφείλει να αντιμετωπιστεί τόσο ως επίθεση στην συνδικαλιστική δράση και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, όσο και ως επίθεση εναντίον του μεγαλειώδους πανεκπαιδευτικού κινήματος που υπερασπίζεται την Δημόσια, Δωρεάν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, ενάντια στην καταπάτηση των συνταγματικών κατακτήσεων που επέβαλε ο λαός.

ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση