Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ, άλλη μια απόπειρα τρομοκράτησης του μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος!

Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ, άλλη μια απόπειρα τρομοκράτησης του μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος!

Η Λαϊκή Ενότητα – ΑΑ καταγγέλει την χθεσινή εισβολή των ΜΑΤ στο campus του ΑΠΘ, που έλαβε χώρα μετά από απρόκλητη αστυνομική επίθεση στην πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων.
Είναι πλέον καταφανές ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκει τρόπους να κάμψει τον αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας εναντίον των σχεδίων της για Ιδιωτικά “Πανεπιστήμια”. Για 6η συνεχόμενη βδομάδα, πάνω από 150 σχολές παραμένουν κατειλημμένες, βάσει αποφάσεων μαζικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων σε όλη την χώρα!
Η κατάθεση του νομοσχεδίου, κατέδειξε ότι αποκλειστικός σκοπός της ΝΔ είναι η δημιουργία “αγοράς πτυχίων” και η περαιτέρω επίθεση στο Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο. Ακόμα και τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας που έχουν μείνει τελευταίοι σύμμαχοι της σε αυτό το αντιλαϊκό, αντισυνταγματικό ντελίριο, έχουν στερέψει από επιχειρήματα και καταφεύγουν στις συκοφαντίες εναντίον των αγώνων του φοιτητικού κινήματος.
Η χθεσινή εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ δείχνει ότι πλέον η κυβέρνηση καταφεύγει στο τελευταίο μέσο που της έχει απομείνει: την καταστολή και την τρομοκρατία. Αφού πρώτα τα ΜΑΤ καταγράφηκαν να επιτίθενται απρόκλητα στην πορεία, θυμίζοντας εικόνες από τις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, στην συνέχεια επιδόθηκαν σε ένα κυνηγητό διαδηλωτών μέχρι το ΑΠΘ! Σαν να μην έφτανε αυτό εισέβαλαν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, κυνηγώντας διαδηλωτές μέχρι τα κτήρια των σχολών, εισβάλλοντας στο campus για δεύτερη φορά μέσα στο διάστημα των κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Οι απόπειρες της κυβέρνησης και του Υπουργείου να καταστείλουν και να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα δεν θα περάσουν! Χθες Πέμπτη, παρά τις καιρικές συνθήκες, οι πορείες σε όλη την χώρα ήταν μαζικότατες, αναδεικνύοντας ότι η μεγαλειώδης πανελλαδική πορεία, την περασμένη εβδομάδα, δεν ήταν πυροτέχνημα. Το μέτωπο των φοιτητικών καταλήψεων είναι αραγές και όσο κι αν προσπαθούν να το υπονομεύσουν με τεχνάσματα, όπως οι τηλε-εξεταστικές, ή να το καταστείλουν με τα ΜΑΤ, εκείνο δεν πτοείται.
Ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας!