Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά είναι σταθερά υπέρ της ισότητας των δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες, χωρίς προϋποθέσεις

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά είναι σταθερά υπέρ της ισότητας των δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες, χωρίς προϋποθέσεις.

Η θεσμοθέτηση γάμου για ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί κατάκτηση των μεγάλων αγώνων του ΛΟΑΤΚΙ και ευρύτερα κοινωνικού κινήματος για ισότητα και όχι «παραχώρηση» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από το συγκεκριμένο ζήτημα να παρουσιάσει ένα «φιλελεύθερο» προφίλ. Επιδιώκει, έτσι, να ανοιχτεί σε ακροατήρια που εκπροσωπούνται από  κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που βρίσκονται  σε κρίση, ώστε να παγιωθεί μακροπρόθεσμα ως κέντρο του πολιτικού συστήματος. Φυσικά, κάθε άλλο παρά σπάει το συνεχές της αναπαραγωγής ακροδεξιών και επικίνδυνων αντιλήψεων.

Το όψιμο «ενδιαφέρον» της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι κίβδηλο. Εξάλλου, πρόκειται για μια κυβέρνηση που σταθερά επενδύει πάνω στον κοινωνικό συντηρητισμό, την ομοφοβία, την παραβίαση δικαιωμάτων και την ακροδεξιά μισαλλοδοξία. Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα είναι συγχρόνως εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι. Υφίστανται καθημερινώς τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής που παραβιάζει και πλήττει ασύστολα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα! Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει και να περιθωριοποιήσει από την δημόσια σφαίρα την ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει στον λαό και την νεολαία.

Το κοινωνικό κίνημα παλεύει για πλήρη ισότητα στη ζωή και τις κοινωνικές σχέσεις για όλους, για να πάψουν οι διακρίσεις σε βάρος κάθε ανθρώπου. Ο αγώνας αυτός δεν έχει σχέση με το νεοφιλελεύθερο όραμα του ατομισμού της ΝΔ και ευρύτερα των νεοφιλελεύθερων/ φιλο-Ε.Ε
δυνάμεων. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έχουν αναστήσει την ακροδεξιά στην Ευρώπη και απειλούν ακόμα και το δικαίωμα στη άμβλωση. Είναι κομμάτι του αγώνα για εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, για κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση.

Το Γραφείο Τύπου 14.2.2024