Η Αθήνα βούλιαξε με το βροντερό ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Η Αθήνα βούλιαξε με το βροντερό ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!
Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας στο μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια σήμερα 8/2!
Οι φοιτητικοί σύλλογοι από εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας, μέλη ΔΕΠ και δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν, και χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, έδωσαν ένα βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση που παρουσίασε νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί να θεσμοθετήσει ιδιωτικά πανεπιστήμια κατά παράβαση του αρ. 16 του Συντάγματος.
Η ιστορικής μαζικότητας σημερινή πανελλαδική διαδήλωση θυμίζει τις μεγάλες στιγμές νικηφόρων κινημάτων, όπως το φοιτητικό κίνημα του 2006-2007 ενάντια στην προσπάθεια αναθεώρησης τότε του αρ. 16 Σ.
Πρόκειται για την πιο αποστομωτική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν “μειοψηφιών”, αλλά και στην κατρακύλα του κυβερνητικού αυταρχισμού. Η απόπειρα καταστολής του φοιτητικού κινήματος, όπως με την χουντικής έμπνευσης εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη του φοιτητικού συλλόγου Νομικής Κομοτηνής, μόνο πείσμα γεμίζει τους νέους και τις νέες για κλιμάκωση του αγώνα τους.
Η κυβέρνηση δεν έχει πια καμία νομιμοποίηση να προχωρήσει με την κατάθεση και ψήφιση του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου.
Η νεολαία έχει μαζί της όλη την κοινωνία στον αγώνα της για δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Η επίθεση στο μέλλον της νεολαίας θα ανατραπεί μαζί με το άθλιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Συνεχίζουμε δυναμικά! Στηρίζουμε τις συνελεύσεις- καταλήψεις και κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα!
Το Γραφείο Τύπου 8.2.2024
Φωτό από Chris Avramidis

Φωτό από Chris Avramidis
Φωτό από Chris Avramidis