Εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής ΔΠΘ: Η καταστολή του αγώνα του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσει.

  • Εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής ΔΠΘ: Η καταστολή του αγώνα του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσει.
  • Η νεολαία έχει δίκαιο και θα νικήσει!
  • Όλοι και όλες στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Πέμπτη 8/2, 12.00 Προπύλαια.
Απομονωμένη η κυβέρνηση από τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος που συνεχίζει τις μαζικότατες διαδηλώσεις, γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις, προχώρησε σε ένα ακόμη κατασταλτικό χτύπημα οργανώνοντας την εισβολή της αστυνομίας σήμερα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης του φοιτητικού συλλόγου Νομικής, που ελήφθη με μαζική δημοκρατική γενική συνέλευση.
Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο χτυπώντας φοιτητές και φοιτήτριες και προχωρώντας σε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών.
Πρόκειται για κλιμάκωση του σχεδίου καταστολής του φοιτητικού κινήματος από την κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να κάμψει με άλλα μέσα τον αγώνα των φοιτητών, που συνεχίζεται για 5 εβδομάδες για την υπεράσπιση του αρ. 16 του Συντάγματος και της δημόσιας και δωρεάν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Επιστρατεύει, έτσι, την ωμή καταστολή και τη βία, συνεχίζοντας τα κατασταλτικά χτυπήματα μετά την πρόσφατη εισβολή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, και τις προκλητικές απειλές ποινικών διώξεων αγωνιζόμενων φοιτητών και διοικήσεων που δεν συμμορφώνονται με την κυβερνητική πολιτική.
Ο αγώνας της νεολαίας είναι αγώνας όλης της κοινωνίας, όπως αποδεικνύεται με την κήρυξη απεργίας μελών ΔΕΠ από την ΠΟΣΔΕΠ και στάσης εργασίας από την ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 8/2 στην πανελλαδική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Καταδικάζουμε το κρεσέντο βίας και αυταρχισμού με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει έναν νόμο που απορρίπτει όλη η κοινωνία, η εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, και που παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα, με μόνο σκοπό να διαλύσει το δημόσια πανεπιστήμιο, την προοπτική των νέων και να φροντίσει τα παρασιτικά συμφέροντα που προσβλέπουν στην θεσμοθέτηση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από τους χώρους των πανεπιστημίων και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές.
Απαντάμε στην καταστολή μαζικοποιώντας τις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος.
Όλοι και όλες στην πανελλαδική πορεία Πέμπτη 8/2, 12.00 Προπύλαια.