Κλιμάκωση της καταστολής και στρατηγική της έντασης σχεδιάζει η κυβέρνηση απέναντι στον δίκαιο αγώνα της νεολαίας

Κλιμάκωση της καταστολής και στρατηγική της έντασης σχεδιάζει η κυβέρνηση απέναντι στον δίκαιο αγώνα της νεολαίας
Η Λαϊκή Ενότητα – ΑΑ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ, της αντιτρομοκρατικής και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, απέναντι στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων του ιδρύματος. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στο κτίριο, με ειδικό εξοπλισμό καταστολής, έφτασαν έως την ταράτσα ψάχνοντας να βρουν φοιτητές και φοιτήτριες, ενώ από το μένος τους δεν γλίτωσαν ούτε καθηγητές του ΑΠΘ που δέχθηκαν επίθεση με χημικά.
Νωρίτερα, δέχθηκε επίθεση με χημικά και ξύλο η πανεκπαιδευτική διαδήλωση στην Αθήνα, με αποτέλεσμα δύο φοιτητές να νοσηλεύονται ακόμα, με σοβαρούς τραυματισμούς. Ακολούθησε όργιο αναίτιων προσαγωγών από αστυνομικές δυνάμεις που παρενοχλούσαν φοιτητές και φοιτήτριες που κατευθύνονταν ή αποχωρούσαν από το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας στο Πολυτεχνείο.
Αυτή είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποκάλεσε «ληστές», σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού που, αν δεν ήταν επικίνδυνο, θα ήταν απολύτως γελοίο. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξαπολύει απειλές προς κάθε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών και των διοικήσεων των ιδρυμάτων.
Όμως, το μένος δεν σταματάει εδώ. Με απαράδεκτους όρους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ακολουθώντας τη γραμμή του ακροδεξιού Βορίδη, προέβη σε επίθεση σε βάρος της αριστεράς συνολικά, αποκαλώντας την χώρο που «διαχρονικά προσπαθεί να χτίζει προβοκάτσιες, για να στήσει καριέρες» και εκτοξεύοντας απειλές για περαιτέρω αστυνομικές επεμβάσεις.
Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι πρόκειται να τρομοκρατηθεί κανείς από τον προκλητικό αυταρχισμό και τη ρητορική του μετεμφυλιακού κράτους. Όπως και αν νομίζουν ότι θα σπάσουν τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας με ωμή καταστολή και τρομοκρατία.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες βγήκαν για μια ακόμα φορά κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους, μαζικοποιούν τις Γενικές Συνελεύσεις και τις καταλήψεις, συντονίζονται σε μαζικές διαδικασίες σε όλες τις πόλεις. Προετοιμάζουν πανελλαδική διαδήλωση – γενικό ξεσηκωμό την Πέμπτη 8 Φλεβάρη.
Η κοινωνία δεν πρόκειται να αφήσει τα παιδιά της να συκοφαντούνται, να ξυλοκοπούνται και να συλλαμβάνονται επειδή αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Στις 8 Φλεβάρη να δώσουμε την απάντησή μας, να μπουν μπροστά συνδικαλιστικοί φορείς, αυτοδιοικητικοί, η πλειοψηφία της κοινωνίας που πλήττεται, να απαιτήσουμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» που έχει απορριφθεί πλειοψηφικά από την εκπαιδευτική κοινότητα, να μπει φραγμός στην πολιτική της βίας, της τρομοκρατίας, της συνταγματικής εκτροπής.