Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Αγροτών

Η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η   ” Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου ”  εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους αγρότες της πατρίδας μας αλλά και όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που είναι αυτή τη περίοδο στους δρόμους του αγώνα και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις τους . Οι μεγάλες τους κινητοποιήσεις ανησυχούν τις κυβερνήσεις  και την νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ε.Ε.     Οι αγρότες της χώρας μας αναγκάστηκαν  να βγουν και πάλι στο δρόμο  του αγώνα γιατί η αντιαγροτική νεοφιλελεύθερη  πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη  και της Ε.Ε. τους οδηγεί στον αφανισμό .Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το επιβεβαιώνουν..   Ο πρωτογενής τομέας  μειώθηκε τα τελευταία  10 χρόνια  πάνω από 20% !!!.  Οι αγρότες δεν μπορούν να ζήσουν και  να καλλιεργήσουν τη  γη,   λόγω της τρομακτικής αύξησης του κόστους παραγωγής, της μείωσης των ενισχύσεων από την Ε.Ε. ,των μηδαμινών αποζημιώσεων  για την ακαρπία και  τις  καταστροφές που υπέστη η   λόγω της κλιματικής αλλαγής , της  παντελούς στήριξης και προστασίας από τις κυβερνήσεις ,της έλλειψης εθνικής  πολιτικής και κλαδικών πολιτικών για την αγροτική οικονομία και της υποβάθμισης της ζωής στην ύπαιθρο η οποία στερείται  βασικές παροχές υγείας , παιδείας και πολιτισμού. Οι Έλληνες αγρότες ενώνουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στη  Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο,   τη  Ρουμανία, τη  Πολωνία, και τη  Ιταλία οι οποίοι υφίστανται παρόμοιες νεοφιλελεύθερες αντιαγροτικές πολιτικές και απαιτούν να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές για τον αγροτικό  τομέα .

Η   ” Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου ”    ενώνει τη φωνή της μαζί  με τους αγωνιζόμενους αγρότες και απαιτεί  μαζί τους

Πολιτικές που θα στηρίζουν ουσιαστικά τη Γεωργία ,την κτηνοτροφία την παράκτια αλιεία και συνολικά τον Αγροτικό κόσμο της χώρας ,αλλά , και κλαδικές πολιτικές  ανά προϊόν.  Μείωση του κόστους παραγωγής,     Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ .

Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η  κυβέρνηση  να αναζητήσει  και  να διεκδικήσει πόρους από την Ε.Ε. που θα αναπληρώσουν τη μείωση των επιδοτήσεων και ενισχύσεων ,όπως πχ  έκανε η Τοσκάνη για τους παραδοσιακούς ελαιώνες της.

Είναι επιτακτική  ανάγκη και ζήτημα επιβίωσης της χώρας  μας και όχι  μόνο των αγροτών  να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του αγωνιζόμενου αγροτικού  κόσμου  και  να στηριχτούν οι αγρότες και η αγροτική  παραγωγή  διότι   μια χώρα στην οποία μειώνεται η παραγωγική της βάση δεν έχει μέλλον.

Για αυτό η  ” Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου ”   αγωνίζεται μαζί με τους αγρότες της Πελοποννήσου και όλο το  λαό της Πελοποννήσου ώστε να γίνει  μια  μεγάλη Ανατροπή των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων και αντιαγροτικών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη  και    η  χώρα μας  να αποκτήσει   εθνική πολιτική για τον Αγροτικό τομέα ώστε να μπορούν να ζήσουν και  να καλλιεργήσουν τη γη οι αγρότες  , που αποτελεί προϋπόθεση για την  διατροφική  επάρκεια της χώρας  και την εύκολη πρόσβαση της κοινωνίας σε ποιοτικά , ασφαλή και φθηνά  είδη διατροφής διότι σήμερα η κυβέρνηση με τη  πολιτική της οδηγεί τους αγρότες  στην εξόντωση στην εξαθλίωση και  στον αφανισμό και  από την άλλη οι καταναλωτές  αγοράζουν πολύ  ακριβά  τα αγροτικά  προϊόντα γιατί οι κερδοσκόποι  κάνουν ότι θέλουν με την ανοχή και τις «πλάτες» της κυβέρνησης.  Για αυτό ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας για την επιβίωση όχι  μόνο των ίδιων αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

1/2/  2024  

Το Γραφείο Τύπου

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ