Για το Δημήτρη Σουλιώτη (του Γιάννη Τόλιου)

Για το Δημήτρη Σουλιώτη

Σήμερα έφυγε από τη ζωή για το μεγάλο ταξίδι, ο Δημήτρης Σουλιώτης, ένας σεμνός και αγνός αγωνιστής της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς.

Γεννήθηκε το 1937 στον Πειραιά όπου έζησε για πολλά χρόνια. Εργάστηκε στο χώρο της ποντοπόρου ναυτιλίας, ως ασυρματιστής, κοινώς “μαρκόνι” και ανάπτυξε συνδικαλιστική δράση.

Πήρε ενεργό μέρος στις αντιδικατατορικές δράσεις των Ελλήνων ναυτεργατών σε ευρωπαϊκά λιμάνια. Συνδικαλιστικό στέλεχος της ΕΣΑΚ και του ΚΚΕ, με δραστήρια συμμετοχή στην έκδοση της Εργατοϋπαλληλικής Φωνής.

Αργότερα ως στέλεχος του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής και ήταν πρωταγωνιστής στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Το 2000 στο 3ο συνέδριο του “Συνασπισμού” εκλέχθηκε μέλος της Κ.Ε. αλλά μερικά χρόνια αργότερα αποχώρησε.

Από το 2012, με πρωτοβουλία του και τη συστράτευση μίας ομάδας πολιτών, γιατρών και φαρμακοποιών, ίδρυσαν το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο του Βύρωνα (Κ.Ι.Φ.Β.) και αφιέρωσε όλο του το χρόνο σε αυτό το εγχείρημα.

Ο Δημήτρης ήταν ακέραιος αγωνιστής και συνέδεσε με συνέπεια “τα λόγια με την πράξη”!!

Καλό ταξίδι αξέχαστε φίλε και σύντροφε Δημήτρη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ