Να αφεθεί ελεύθερη η Ι. Κολοβού και ο γιος της!

  • Να αφεθεί ελεύθερη η Ι. Κολοβού και ο γιος της!
  • Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Για ακόμη μια φορά, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στο σπίτι της Ι. Κολοβού στου Ζωγράφου για να πραγματοποιήσουν έξωση της ίδιας και της οικογένειάς της από την κατοικία τους με τη βία. Δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε σύλληψη της ίδιας και του γιού της για ανυπόστατες κατηγορίες, με μόνο σκοπό την ικανοποίηση των κορακιών που συσσωρεύουν κέρδη από εξώσεις και ανθρώπινες τραγωδίες.

Πρόκειται για το αποκορύφωμα της επίθεσης στη λαϊκή κατοικία που βρίσκεται στο στόχαστρο από την κυβέρνηση, και διαχρονικά τις μνημονιακές κυβερνήσεις, χωρίς καμία απολύτως προστασία. Τα κοράκια των funds και οι τράπεζες έχουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και εξώσεις και να ξεσπιτώνουν οικογένειες με τη βοήθεια της αστυνομίας, που επιστρατεύεται πλέον για να κάμψει την αλληλεγγύη και τις διαμαρτυρίες του κόσμου. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη προκλητική καταδίκη αγωνιστών για τον αγώνα τους κατά των πλειστηριασμών σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση την λαϊκή κατοικία.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Από το πρωί κάτοικοι της περιοχής και φοιτητές και φοιτήτριες από τα κατειλημμένα πανεπιστήμια στην περιοχή του Ζωγράφου πραγματοποιούν μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην βίαιη έξωση της οικογένειας, και ύστερα έξω από το ΑΤ Ζωγράφου για να αφεθούν ελεύθεροι η Ιωάννα και ο γιός της. Η αστυνομία δεν δίστασε να προχωρήσει σε καταστολή και ρίψη χημικών προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση και κάμψει το κίνημα αλληλεγγύης.

Με ενότητα και συσπείρωση των δυνάμεων του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος και των κινημάτων γειτονιάς, να απαντήσουμε στην τρομοκρατία και να αγωνιστούμε ενάντια στη μάστιγα των πλειστηριασμών και εξώσεων, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση έξω από το σπίτι της Ιωάννας (Αβύδου 146 – Ιλίσια) 24/1 στις 18:00

Το Γραφείο Τύπου 24.1.2024

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ