ΜΑΧΗ: Αλληλεγγύη στον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ | Όλοι στις 6/2 στο Πρωτοδικείο Πειραιά

ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ταξική Ενωτική Κίνηση

Καταδικάζουμε τη δίωξη του προέδρου της ΠΕΝΕΝ

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης του την Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024, ώρα 9πμ., στο Πρωτοδικείο Πειραιά

Η ΜΑΧΗ (Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση) καταγγέλλει ως μεθοδευμένη από εφοπλιστικά κυβερνητικά κέντρα τη δίωξη της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της, Αντώνη Νταλακογεώργο, ο οποίος
δικάζεται την Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024 στο Πρωτοδικείο Πειραιά, για δήθεν παρεμπόδιση στην εκτέλεση των δρομολογίων πλοίων που θα αναχωρούσαν από τον Πειραιά, στις 10 Ιούνη 2021, ημέρα πανεργατικής απεργίας. Απαιτεί την απόσυρση των ψευδών κατηγοριών, την παύση της δίωξης του και την πανηγυρική αθώωσή του.

Υπενθυμίζεται πως η πανεργατική απεργία, στις 10 Ιούνη 2021, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/2021). Στο χώρο της Ναυτιλιας, η απόφαση για στήριξη και υλοποίηση της απεργίας έγινε με τη συμμετοχή και των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων, μεταξύ των οποίων και η ΠΕΝΕΝ.

Η απεργία αυτή εξελίχθηκε απολύτως ομαλά στο λιμάνι του Πειραιά, δεν υπήρξε το παραμικρό επεισόδιο, κανείς δεν παρεμπόδισε πλοίο, αφού τα πληρώματα σύσσωμα συμμετείχαν στην απεργία, και το κυριότερο, την ημέρα εκείνη με απόφαση των ίδιων των ναυτιλιακών εταιρειών είχαν ματαιωθεί τα δρομολόγια. Για τον σκοπό αυτό υπήρξε σχετική ανακοίνωσή τους πριν από μία ημέρα προς το επιβατικό κοινό και για αυτό στο λιμάνι δεν είχε κατέλθει ούτε ένας επιβάτης! Αυτό εξάλλου μπορεί να αποδειχθεί πανεύκολα αφού όλες οι εταιρείες είχαν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις. Κατά συνέπεια, οι κατηγορίες είναι δήθεν, αβάσιμες και απολύτως κατασκευασμένες.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, προκύπτει ότι η επιχειρούμενη δίωξη είναι βαθιά πολιτική πράξη και αποσκοπεί μέσω των δικαστικών διώξεων στην υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας και στον εκφοβισμό των ναυτεργατών αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα, μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης της ΠΕΝΕΝ.

Υπογραμμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είναι και Β’ Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως για το αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα η δίωξη αυτή, γιατί η ΠΕΝΕΝ έχει πρωτοστατήσει και συμμετέχει σε αγωνιστικές εργατικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη 4808/21, στην αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στην έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης για τον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων κ.λπ.

Ως ΜΑΧΗ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΠΕΝΕΝ και στον πρόεδρό της, Αντώνη Νταλακογεώργο, και καλούμε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της δίκης του, την Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024 και ώρα 9πμ., στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Να αθωωθεί ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ – Η πολιτική και δικαστική δίωξή του να πέσουν στο κενό

Κάτω τα χέρια από την απεργία, τα συνδικάτα και τους εργατικούς αγώνες.

ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ταξική Ενωτική Κίνηση