Καθρεφτάκια για ιθαγενείς οι παροχές, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους νέους γονείς

  • Καθρεφτάκια για ιθαγενείς οι παροχές, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους νέους γονείς.
  • Ενώ η ακρίβεια καλπάζει, οι τιμές των τροφίμων και των βρεφικών ειδών εκτοξεύονται, δίνει ψίχουλα για να εκτονώσει τις αντιδράσεις.

Οι νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα ζευγάρια αποτελούν άλλη μία προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας και ιδιαίτερα  των οικογενειών με μικρά παιδιά. Παρουσιάζεται ως παροχή μία μικρή αύξηση του επιδόματος  γέννησης, όταν η ακρίβεια λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα, όταν τα βρεφικά είδη και ιδιαίτερα το βρεφικό γάλα είναι μέχρι και 200% ακριβότερο από άλλες χώρες της Ευρώπης, όταν τα παιδιατρικά νοσοκομεία και τα δημόσια μαιευτήρια διαλύονται λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών και τα έξοδα τοκετού και μαιευτικής περίθαλψης είναι τεράστια. Στη χώρας μας, που οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί,  τα έξοδα στέγασης απορροφούν πάνω από το 40% των μισθών και η οικονομική ανασφάλεια πνίγει τους νέους ανθρώπους, τα ψίχουλα της κυβέρνησης ακούγονται σαν κοροϊδία.!!!

Απαιτείται

  • Γενναία αύξηση των μισθών και θεσμοθέτηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.
  • Ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
  • Αναβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας με αύξηση της χρηματοδότησης.
  • Ενίσχυση των δημοσίων σχολείων σε υποδομές και προσωπικό, ίδρυση δημοσίων παιδικών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Το Γραφείο Τύπου 23.1.2024