11 Χρόνια από την δολοφονία του Σ. Λουκμάν – Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον Ρατσισμό είναι ύψιστη αναγκαιότητα

11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ ΤΟΥ Σ. ΛΟΥΚΜΑΝ:
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

Ένδεκα χρόνια μετά την ρατσιστική δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν από μέλη της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα, το αίτημα της επικύρωσης της καταδίκης της ναζιστικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό και ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό παραμένουν ύψιστη αναγκαιότητα.
Στα χρόνια που πέρασαν οι κυβερνητικές πολιτικές, παρά την πρωτοβάθμια καταδίκη της Χ.Α., όχι μόνο δεν αποδυνάμωσαν τον ρατσισμό, αλλά του έδωσαν και θεσμική μορφή, στο όνομα του δόγματος της αποτροπής. Το προσφυγικό ναυάγιο στην Πύλο με τους πάνω από 500 νεκρούς και οι τερατώδεις ευθύνες του Λιμενικού για την πρόκληση του, είναι ένα από τα κυβερνητικά εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα. Οι ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης, που υποστηρίζονται από τα ελεγχόμενα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, οδήγησαν σε επικίνδυνη άνοδο της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς και των δυνάμεων του φασισμού, όπως αυτό αποτυπώθηκε και στο τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα.
Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Βουλή και κατατέθηκε από τον Βορίδη, έναν πρώην αρχηγό της χουντικής ΕΠΕΝ, για την άπαξ χορήγηση προσωρινής άδειας παραμονής σε μετανάστες που αποδεδειγμένα ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα επί τρία συνεχόμενα χρόνια, αποτελεί στην πραγματικότητα ομολογία ότι το ελληνικό κεφάλαιο χρειάζεται τα φτηνά εργατικά χέρια των μεταναστών εργατών, που διαρρέουν προς άλλες χώρες με καλύτερες εργασιακές συνθήκες, για την ανάπτυξη του. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, το νομοσχέδιο αυτό δεν αμβλύνει τον θεσμικό ρατσισμό που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς προϋπόθεση για την διατήρηση αυτής της προσωρινής άδειας παραμονής θα είναι η πλήρης συμμόρφωση των αλλοδαπών εργατών με τους πενιχρότατους μισθούς πείνας, τους εκβιασμούς και τις εξαιρετικά άθλιες συνθήκες διαβίωσης που τους επιβάλλει κατά κανόνα η εργοδοσία τους.
Η μαύρη επέτειος της δολοφονίας του Λουκμάν δεν αποτελεί μόνο ημέρα τιμής της μνήμης του. Αποτελεί, κυρίως, υπόμνηση της ανάγκης κοινών μαζικών αγώνων για την αναχαίτιση του ρατσισμού και των δυνάμεων του φασισμού που απειλούν εξίσου αλλοδαπούς και έλληνες εργαζόμενους, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την ΕΕ, η οποία καλλιεργεί την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό την ίδια ώρα που υφαρπάζει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τρίτων χωρών και στηρίζει άμεσα ή υποθάλπει ιμπεριαλιστικούς πολέμους: Όπως η ενεργή (και με την εξαιρετικά πρόθυμη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης) υποστήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων από την κατοχική σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ, που αναπόφευκτα θα δημιουργήσει και χιλιάδες
πρόσφυγες.
Η ΛΑ.Ε. – Α.Α. στηρίζει το κάλεσμα συλλογικοτήτων για αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαδήλωση, το Σάββατο 20/1/24, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Μερκούρη των Πετραλώνων. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι ταξικά αδέλφια μας, με τα οποία βιώνουμε κοινά προβλήματα επιβίωσης και οφείλουμε να δώσουμε κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση
της ζωής μας.

Το Γραφείο Τύπου 17.1.2024