Η Τρομοκρατία της Κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ στα Πανεπιστήμια δεν θα περάσει!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΛΑΕ – ΑΑ καταγγέλλει την είσοδο και επέμβαση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με ξεκάθαρο στόχο να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τον αγώνα ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Η άμεση αντίδραση των φοιτητών και φοιτητριών ανάγκασε την αστυνομία να αποχωρήσει, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και η βίαιη καταστολή των αγώνων.

Νωρίς το πρωί, δυνάμεις της ΕΛΑΣ (κλούβες, διμοιρίες ΜΑΤ, μηχανοκίνητες ομάδες) εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο, όπου όλες οι σχολές τελούν υπό κατάληψη μετά από τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων. Περικύκλωσαν την Πρυτανεία, κυνήγησαν φοιτητές και φοιτήτριες με τα μηχανάκια έως τις εισόδους των σχολών τους, ενώ επιτέθηκαν με χημικά και ξύλο στη διαδήλωση των φοιτητών που απαιτούσαν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus του ιδρύματος. Προσήγαγαν 6 φοιτητές και φοιτήτριες που κυκλοφορούσαν στο campus.

Τα σημερινά γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα πώς η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το φοιτητικό κίνημα. Άλλωστε, αυτή την αποστολή ήρθε να εκτελέσει ο νέος υπουργός Προ.Πο, Χρυσοχοΐδης, που επί χρόνια αποτελεί εκτελεστικό όργανο της πολιτικής της βίαιης καταστολής. Όπως σαρώθηκε ο νόμος του για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έτσι για μια φορά ακόμα πρέπει να ακυρωθούν τα σχέδια αυτά.

Τα σημερινά, αδιανότητα γεγονότα, λαμβάνουν χώρα μόλις λίγες μέρες μετά τις μεγάλες πορείες των Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα, αλλά και δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΜΠ, με βάση την οποία το ΕΜΠ, σε σχέση με το 2009, λειτουργεί με προϋπολογισμό μειωμένο κατά 63.6%, καθηγητικό προσωπικό μειωμένο κατά 36%, άλλο προσωπικό μειωμένο κατά 1.6% και αριθμό φοιτητών αυξημένο κατά 20.7%. Αυτή είναι η πολιτική «υποστήριξης των δημόσιων πανεπιστημίων» που υποκριτικά εξαγγέλλει η κυβέρνηση.

Στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Το Γραφείο Τύπου 15.1.2024