Η καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών για τους αγώνες τους ενάντια στους πλειστηριασμούς είναι πολιτική δίωξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Η καταδίκη των αγωνιστών Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομάτη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τους αγώνες τους είναι πολιτική δίωξη, προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και ενίσχυση των τραπεζών και των Funds στην επιχειρούμενη από αυτούς λεηλασία της λαϊκής περιουσίας.
  • Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τους αγωνιστές και απαιτούμε την αθώωσή τους

 

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση με ψευδείς κατηγορίες τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομάτη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο για την δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας, αποτελεί πρόκληση στο λαϊκό αίσθημα.

Παρότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή τους, διότι οι κατηγορίες κατέπεσαν όλες κατά την ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο αποφάσισε εντελώς αδικαιολόγητα την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Η παραπομπή τους είχε γίνει  πριν από χρόνια με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει τώρα και η Νέα Δημοκρατία για να σταματήσει τις λαϊκές αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών.

Οι μετέπειτα λοιπόν, λόγω αντιπολίτευσης, καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς κατά των πλειστηριασμών αποτελούν απλώς καθαρή υποκρισία διότι αυτοί ψήφισαν τους νόμους με τους οποίους τιμωρούνται οι αγωνιστές και χάνουν φτωχοί άνθρωποι τα σπίτια τους.

Η απόφαση έχει στόχο να εκφοβίσει τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και να διευκολύνει τράπεζες και Funds στην λεηλασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί και επιχειρούνται εξώσεις, στις οποίες όμως βρίσκουν αντιδράσεις από τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών.

Αυτήν την αντίσταση θέλουν να σταματήσουν. Δεν θα τα καταφέρουν.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά που επί χρόνια αγωνίζεται κατά των πλειστηριασμών, απαιτεί:

  • Tην αθώωση των κατηγορουμένων
  • Tην προστασία της λαϊκής περιουσίας και της πρώτης κατοικίας

H στέγη είναι δικαίωμα – Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται

 

Το Γραφείο Τύπου 13.1.2024

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ