Νέα κοροϊδία της κυβέρνησης τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα κοροϊδία της κυβέρνησης τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας.
Δεν θίγονται οι βασικές αιτίες, δεν ενισχύονται τα λαϊκά εισοδήματα.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια η ακρίβεια λεηλατεί τα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών, οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης έχουν ξεπεράσει συνολικά το 40% και σε ορισμένα είδη (πχ.ελαιόλαδο) έχουν φτάσει το 140% και η Ελλάδα αναδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης με τους χαμηλότερους μισθούς.!
Η κυβέρνηση, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη σε εξωγενείς παράγοντες και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επικοινωνιακά τρικ (καλάθι της νοικοκυράς), ή με επιδόματα ελεημοσύνης, που τώρα έχουν καταργηθεί (market pass), αναγκάζεται να επανέλθει (εξαιτίας της λαϊκής αγανάκτησης) με νέα μέτρα, που όμως αποτελούν νέα κοροϊδία, αφού δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες και δεν αποκαθιστούν τις απώλειες των εισοδημάτων λόγω της ακρίβειας.
Αντιθέτως εξακολουθεί να διατηρεί τα υψηλά ποσοστά έμμεσης φορολογίας και να αφήνει ανεξέλεγκτα τα καρτέλ και τις μεγάλες αλυσίδες super market, που αισχροκερδούν και αυξάνουν τα κέρδη τους πάνω από 100%.!
Και η αυτή η νέα κοροϊδία θα πέσει στο κενό.
Απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων:

  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ανάλογες του κόστους ζωής.
  • Θεσμοθέτηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, ώστε να αντιμετωπίζεται και στο μέλλον η πραγματική μείωση των μισθών λόγω αύξησης των τιμών.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.
  • Ουσιαστικοί έλεγχοι για πάταξη της αισχροκέρδειας και επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή βασικών προϊόντων.

Το Γραφείο Τύπου 11.1.2024