ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ LOGISTICS ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ LOGISTICS ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Από την αρχή της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον της Γάζας και του Παλαιστινιακού λαού, μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας έχει στραφεί στην παροχή αρωγής προς το Ισραήλ. Πολεμικό υλικό και λοιπά αναγκαία εφόδια διοχετεύονται στο Ισραήλ, ώστε να μπορέσει να διεξάγει με «επιτυχία» την εθνοκάθαρση της Γάζας και την πιθανή Γενοκτονία εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.
Ταυτόχρονα όμως, σε διάφορες χώρες του πλανήτη, συνδικάτα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αναπτύσσουν δράση για αν δείξουν ότι τα φορτία του θανάτου, αλλά και οι ισραηλινές εταιρείες μεταφορών που στηρίζουν την κατοχή, το απαρτχάιντ και την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων είναι ανεπιθύμητα.
Στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες έχει επιδιωχθεί το μπλοκάρισμα ελλιμενισμού πλοίων ισραηλινών εταιριών. Την ίδια ώρα, συνδικάτα λιμενεργατών σε άλλες χώρες (Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιαπωνία) έχουν δηλώσει ότι δεν θα εργαστούν για την μεταφορά όπλων με προορισμό το Ισραήλ. Στην ίδια κατεύθυνση, οι λιμενεργάτες της Γένοβας προχώρησαν και σε μονοήμερη απεργία αλληλεγγύης!
Μια από τις μεγαλύτερες ισραηλινές ναυτιλιακές εταιρείες είναι η εταιρεία ΖΙΜ, η οποία από την πρώτη στιγμή διέθεσε τα πλοία της για μεταφορά πολεμικού υλικού προς το Ισραήλ, συμμετέχοντας ανοιχτά στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.
Οι λαοί όλου του κόσμου έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και έχουν καταδικάσει την εθνοκάθαρση και τις φρικιαστικές ενέργειες του κράτος- τρομοκράτη Ισραήλ. Όμως είναι αναγκαίο η αλληλεγγύη να λάβει και έμπρακτες μορφές. Οι εταιρείες που συμμετέχουν ανοιχτά στο έγκλημα εναντίον της Παλαιστίνης είναι ανεπιθύμητες και στην Ελλάδα.
Ο ελλιμενισμός πλοίων της ΖΙΜ στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί τμήμα της πολεμικής προσπάθειας του Ισραήλ, ακόμα και αν δεν γίνεται με μεταφορά πολεμικού υλικού (που δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε). Η συνέχιση της ροής εσόδων προς Ισραηλινές εταιρείες που συμπράττουν με το καθεστώς απαρτχάιντ και συμβάλλουν καθοριστικά στην διαιώνιση του δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως business as usual.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ότι στηρίζει με κάθε μέσο τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ. Ακόμα και σήμερα συνεργάζεται με ισραηλινές εταιρείες όπλων (ELBIT SYSTEMS), που τα «προϊόντα» τους δοκιμάζονται στον Παλαιστινιακό λαό.
Η ανάπτυξη ενός κινήματος που θα βάζει φρένο στην συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα θα στρέφεται εναντίον των εταιρειών (ισραηλινών και όχι μόνο), που συνεργάζονται μαζί του, αποτελεί την μεγαλύτερη έμπρακτη αλληλεγγύη που μπορούμε να δείξουμε αυτήν την στιγμή στον Παλαιστινιακό λαό και τα δίκαια αιτήματα του. Η εμπειρία του κινήματος μποϋκοτάζ, αποεπενδύσεων και κυρώσεων εναντίον του καθεστώτος απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής δείχνει ότι η πίεση που παράγεται μπορεί να έχει αποτελέσματα, καθώς συμβάλλει στην διεθνή απομόνωση των εγκληματιών πολέμου και των εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας.
Η Λαϊκή Ενότητα- ΑΑ στηρίζει τις δράσεις που γίνονται και στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας «Block the Boat», στο πλαίσιο της οποίας καλείται συγκέντρωση στον Πειραία, όπου και βρίσκονται τα γραφεία της ΖΙΜ, στην Ελλάδα.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Τετάρτη 20/12, 18.00, σταθμός Μετρό Πειραία