Λαϊκή Ενότητα: Άμεση απόσυρση των κατηγοριών του αγωνιστή της ΛΑ.Ε και όλων των συλληφθέντων!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών του αγωνιστή της ΛΑ.Ε και όλων των συλληφθέντων!

Την Πέμπτη 9/7 πραγματοποιήθηκε μαζικό παλλαϊκό συλλαλητήριο απέναντι στην ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η κινητοποίηση κατέληξε σε συγκέντρωση έξω από το Σύνταγμα με χιλιάδες διαδηλωτές να δηλώνουν την αντίθεσή τους στο χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο που επιχειρεί να βάλει τέλος στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση.

Ενώ ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε απρόκλητη και βίαιη επίθεση απέναντι στους διαδηλωτές με ωμή βία, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ασφυξιογόνα και δακρυγόνα με σκοπό τη διάλυση της συγκέντρωσης. Κατά την αποχώρηση του κόσμου η ομάδα ΔΡΑΣΗ επιτέθηκε βίαια (ακόμα και με οχήματα) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτών και συλλήψεις στο σωρό. Ανάμεσά τους και αγωνιστής φοιτητής και μέλος της Λαϊκής Ενότητας ο οποίος ξυλοκοπήθηκε αναίτια και κατηγορείται με στημένες και ψευδείς κατηγορίες για κακουργήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των φαιδρών κατηγοριών εις βάρος του αγωνιστή της ΛΑΕ και όλων των συλληφθέντων αγωνιστών κατά τη χθεσινή κατασταλτική μανία της κυβέρνησης και την άμεση αθώωση τους από τις σκευωρίες και στημένες κατηγορίες

    Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

10/7/2020