Η Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά αποχαιρετά τον μεγάλο ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Η Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά αποχαιρετά τον μεγάλο ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών, ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Καλλιτέχνης με τεράστια παιδεία, εργάτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, τεχνίτης της υποκριτικής, άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες και κοινωνική προσφορά, ανήκε στην κατηγορία εκείνη των ηθοποιών, που ήταν ταυτόχρονα δάσκαλοι και διανοούμενοι.

Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης  και είχε βραβευτεί με το Α’ βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Διατέλεσε επί χρόνια καθηγητής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Οι ερμηνείες του και στο θέατρο και στον κινηματογράφο θα μείνουν αξεπέραστες. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως «Ω τι κόσμος μπαμπά» του Κ. Μουρσελά, «Συνεργός» του Φρ. Ντύρεμαντ, «Ο θάνατος του Εμποράκου», «Το τίμημα», «Έγκλημα και Τιμωρία», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν», «Ο Επιστάτης» και άλλα.

Επίσης συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό, όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Η Ωραία του Κουρέα», «Ένας Ιππότης για την Βασούλα», «Το βλέμμα του Οδυσσέα», «Το Φράγμα» «Ο Κύριος με τα Γκρι» και άλλα.

Είχε αναπτύξει ιδιαίτερη κοινωνική δράση. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων (1974-1986) και  Αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Το 1981 οργάνωσε στις φυλακές  Κορυδαλλού το θεατρικό Εργαστήρι με Κρατουμένους.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά  εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Γραφείο Τύπου 18 Δεκεμβρίου 2023