Να σταματήσει τώρα η Ισραηλινή γενοκτονία εναντίον της Γάζας και των Παλαιστινίων!

Να σταματήσει τώρα η Ισραηλινή γενοκτονία εναντίον της Γάζας και των Παλαιστινίων!

Τουλάχιστον 2 μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ κατά της Γάζας με τον αριθμών των τραυματιών να φτάνει πλέον στους 50.600 και των νεκρών στους 18.610, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να είναι γυναίκες και παιδιά.  Την ώρα που όλος ο πλανήτης καταγγέλλει και καταδικάζει την εθνοκάθαρση που υλοποιεί το Ισραήλ, ο ΟΗΕ παραμένει αδρανής. Οι ΗΠΑ με τα διαρκή βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας συνεχίζουν να δίνουν “λευκή επιταγή” στις γενοκτονικές επιθέσεις του Ισραήλ. Οι συντριπτικές πλειοψηφίες υπέρ της εκεχειρίας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναδεικνύουν την παγκόσμια κατακραυγή εναντίον του Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα καθιστούν σαφές ότι μόνο το ΕυρωΝατοϊκό μπλοκ έχει παραμείνει στο πλευρό του! 153 χώρες τάχθηκαν υπέρ της εκεχειρίας στην τελευταία Γενική Συνέλευση, ενώ ακόμα και Ευρωπαϊκές χώρες τοποθετήθηκαν υπέρ υπό το βάρος της πίεσης από τους λαούς τους και την απέχθεια που προκαλούν οι πρακτικές εθνοκάθαρσης από τον Ισραηλινό κατοχικό στρατό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να ψήφισε υπέρ της εκεχειρίας στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όμως συνεχίζει να παρέχει αμέριστη στήριξη στο Κράτος του Ισραήλ. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση όμως, για να μη δυσαρεστήσει την σύμμαχο Αμερική, υπερασπίστηκε στην επίσημη τοποθέτηση της το “δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”. Για ποια αυτοάμυνα μας μιλάνε όταν εδώ και 75 χρόνια το κράτος του Ισραήλ έχει εκτοπίζει και δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό, με στόχο τον εποικισμό των εδαφών της ιστορικής Παλαιστίνης;Η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να παίρνει καθαρή θέση υπέρ των εγκλημάτων του Ισραήλ, όμως ο λαός της Ελλάδας διαχρονικά δείχνει την αλληλεγγύη του στον καταπιεζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Οι μαζικές διαδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, δείχνουν ότι οι λαοί στέκονται στο πλάι των Παλαιστινίων και στα δίκαια αιτήματά τους. Ακόμα και σήμερα, ενώ το αιματοκύλισμα συνεχίζεται στην Γάζα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να κάνει δουλειές με Ισραηλινές εταιρείες που συμμετέχουν ενεργά στην εθνοκάθαρση και την γενοκτονία της Γάζας. Η συνεργασία με την Ισραηλινή εταιρεία ELBIT για οπλικά συστήματα, καθιστά την ελληνική κυβέρνηση συμμέτοχο και αρωγό της Ισραηλινής επιθετικότητας: τα όπλα της ELBIT δοκιμάζονται πάνω στον Παλαιστινιακό λαό και οι διεθνείς πωλήσεις τους τροφοδοτούν έμπρακτα και υλικά την συνέχιση της κατοχής και των εγκλημάτων πολέμου του Κράτους του Ισραήλ!

Να σταματήσει η Γενοκτονία των Παλαιστινίων!Λευτεριά στο λαό της Παλαιστίνης! Να διακοπεί τώρα κάθε συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ! Συγκέντρωση, Σάββατο 16/12 στις 14.00 στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο μουσικής)

                                                             Το Γραφείο Τύπου 14.12.2023